0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Haziran 2024 Çarşamba 22:24:00 - Güncelleme:26 Haziran 2024 Çarşamba 22:24:00

Stresli yaşam bağırsakları etkiliyor

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Harmancı, İn amatuar Bağırsak Hastalığı'nın (İBH) son zamanlarda hızla yaygınlaşmaya başladığını söyledi.

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Harmancı, İn amatuar Bağırsak Hastalığı'nın (İBH) son zamanlarda hızla yaygınlaşmaya başladığını söyleyerek, "Bağırsaklar dışında göz, eklem, deri ve karaciğer başta olmak üzere diğer organlarda da ciddi hastalığa yol açabildiği biliniyor. Stresli yaşam ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları İBH hastalığını tetikleyen başlıca nedenler arasında" dedi. Harmancı, "İshal ve karın ağrısı en sık belirtidir. Hastalıkta bunun yanı sıra dışkıda kan, iltihaplı akıntı, gece uykudan uyandıran karın spazmları ve ishal tipiktir" diye konuştu.

Etiketler : Gastroenteroloji Özgür Harmancı hastalık yaygınlaşıyor amiyatuar bağırsak hastalığı yüksek uzmanlık hızla artan sağlık sorunu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX