Türk basketbolunun acı kaybı! İlkan Karaman trafik kazasında hayatını kaybetti

Yayın Tarihi: 08 Eylül 2024 Pazar 15:22:00

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2024 Pazar 15:22:00

Eski milli basketbolcu İlkan Karaman, Datça'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Türk basketbolunun önemli isimleri arasında yer alan ve 34 yaşında yaşamını yitiren İlkan Karaman'ın kaldırımda dururken alkollü bir sürücünün çarpması sonucunda öldüğü belirtildi.

Eski milli basketbolcu İlkan Karaman, Datça'da geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti.

Karaman'ın, kaldırımda dururken alkollü bir sürücünün çarpması sonucunda yaşamını yitirdiği belirtildi.

1990 doğumlu İlkan Karaman TOFAŞ altyapısından yetiştikten sonra; Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe, Acıbadem Üniversitesi, Beşiktaş, İBB, Büyükçekmece, Cholette, Antibes, Petkim Spor, Yalovaspor, Manisa BB, son olarak Çayırova Belediyesi formalarını giymişti.

Aynı zamanda milli takım formasıyla da sahaya çıkmış olan Karaman, Türk basketbolunun önemli isimleri arasında yer alıyordu.

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde de 12 Dev Adam kadrosunda yer aldı.

TBF, FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun başsağlığı mesajında, şöyle denildi:

Milli takımımızın formasını giymiş oyuncularımızdan İlkan Karaman'ın vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah'tan rahmet, kıymetli ailesi, sevenleri ve basketbol camiamıza başsağlığı dileriz.

Fenerbahçe, İlkan Karaman için "2012-2014 yılları arasında formamızı giyen milli sporcumuz İlkan Karaman'ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İlkan Karaman'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve basketbol camiasına başsağlığı ve sabır dileriz." şeklinde açıklama yaptı.

Beşiktaş'ın paylaşımında ise "2016-2017 sezonunda formamızı giymiş milli basketbolcu İlkan Karaman'ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İlkan Karaman'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri yer aldı.