iPhone neden Çin'de üretliyor? Apple CEO'su cevapladı!

Yayın Tarihi: 08 Eylül 2024 Pazar 22:13:00

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2024 Pazar 22:13:00

ABD'li teknoloji devi Apple'ın iPhone telefonlarını neden Çin'de ürettiğine dair pek çok söylenti olsa da şirketin CEO'su Tim Cook konuya son noktayı koydu.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Apple CEO'su Tim Cook, iPhone model telefonların Çin'de üretme sebebini açıklıyor.

"ÇİN, YILLAR ÖNCE DÜŞÜK İŞÇİLİK MALİYETİ ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKTI"

Tim Cook, Çin'de üretim yapmalarının sebebinin düşük işçilik maliyetlerinden dolayı olmadığını ifade ederek, "Popüler anlayış, şirketlerin düşük işçilik maliyetleri nedeniyle Çin'e geldiğidir. Çin'in hangi bölgesine gittiklerinden emin değilim, ancak gerçek şu ki Çin, yıllar önce düşük işçilik maliyeti ülkesi olmaktan çıktı." İfadelerini kullanıyor.

"MESELE KALİFİYELİ İŞ GÜCÜ"

Asıl sebebin kalifiyeli iş gücü olduğuna değinen Cook, "Bunun sebebi beceri, bir lokasyondaki beceri miktarı ve becerinin türüdür. Burada takım becerisi çok derin." dedi.

MUSK'TAN TİM COOK'A DESTEK

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk da Cook'un Çin'in vasıflı iş gücü konusundaki bakış açısında katılıdğını belirterek söz konusu videoya "Doğru" şeklinde yanıt verdi.

TARTIŞMALAR TEKRAR BAŞLADI

Aplle CES'su Cook'un açıklamaları, sosyal medyada 6 milyondan fazla izlenerek viral oldu. Apple'ın üretim stratejileriyle ilgili eleştirileri ve tartışmaları yeniden alevlendirdi.