İbn-i Sina ısrarla tavsiye ediyor! Tiroidleri durmaksızın çalıştırıyor: Vücuda omega-3 ve çinko yüklüyor

Yayın Tarihi: 17 Ekim 2024 Perşembe 10:29:00

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2024 Perşembe 10:29:00

Ceviz kürü özellikle tiroid (guater) sorunu yaşayanlar için çok fayda sağladığı biliniyor. Omega-3 yağ asitleri, selenyum ve çinko gibi bileşenler içeren ceviz, tiroid hormonlarının dengelenmesine yardımcı olabilir. Tiroid sorununuza yardımcı olacak ceviz kürü tarifi haberimizde...

Ceviz kürünü uygulayıp fayda görenler Tiroid sorunlarında ceviz küründen çok memnun kalıyorlar. Ceviz kürü uygulaması ve hazırlanışı çok kolay olan bir kürdür. Ceviz kürü hem ekonomik hem de sağlıklı düzenli kullandığınızda çok etkisini görebilirsiniz

Ceviz, besin değerleri bakımından içinde bulunan vitaminler, lifler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son zamanlarda çok besleyici bir besin olarak biliniyor.

Tiroid, günümüzde çoğu kişide olan çoğu kişinin de geç fark ettiği hastalıklardan biridir.

Temel görevlerinden biri vücut metabolizmasını ayarlayan T3 ve T4 hormonlarını salgılamaktır. Tiroid bezinin normal düzeyden az ya da aşırı hormon salgılamasına bağlı olarak, diğer organlar da hızlı ya da yavaş çalışır.

CEVİZİN FAYDALARI NELERDİR?

Magnezyum, bakır, çinko, fosfor, demir gibi pek çok vitamini içeren ceviz, folik asit, iyi yağlar, demir ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda oldukça faydalı bir gıdadır.

Çocuklarda zeka gelişimini ve büyümeyi hızlandırır.

Meme ve prostat kanseri riskini önemli ölçüde azaltır.

Ceviz glütensiz diyetler için de oldukça uygundur. Veganlara ve vejeteryanlar bol miktarda besin ve vitamin desteği sağlar.

Cevizde bulunan ve kalp sağlığını destekleyen Omega-3 yağ asitleri. Bu yağlar kalp hastalığı riskini azaltabilir ve kötü kolesterol seviyesini düşürebilir.

BEYİN SAĞLIĞINI ARTIRIR

Cevizde bulunan Omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar, beyin sağlığını korumak için çok önemlidir. Bu unsurlar, hafıza gelişimini ve beyin fonksiyonlarının korunmasını destekleyebilir.

KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUR:

Cevizin yüksek lif ve protein içeriği, insanların daha uzun süre tok hissetmelerini sağlayabilir. Düzenli tüketim, kendinizi tok hissetmenize ve fazla yemeye daha az meyilli olmanıza neden olabilir.

CEVİZ KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Ceviz kürü ile guatr tedavisi nasıl yapılır?

Kür İçin Gerekli Malzemeler:

21 Adet ceviz

1 lt alkalı su ( ph seviyisi en az 7,5 )

Aleminyum folya

Kürün Hazırlanışı ve Uygulanması:

Cevizlerimizin dış kabuğunu kırıp, içindeki zarlı bölgeyle birlikte 1 lt su içine atıyoruz.

Şişemizin ( veya sürahi) kapağının kapattıktan sonra hiç ışık girmeyecek şekilde alüminyum folyo ile kaplıyoruz.

Daha sonra 7 gün bekletiyoruz. 7. günün sonunda içinden 1 adet cevizi ve bir küçük fincan suyunu alıp tekrar kapatıyoruz.

Önce cevizleri iyice çiğneyerek yiyor ve ardından suyu da içiyoruz.

Bu olay 21 gün aralıksız yapıldığı taktirde guatırımızda belirgin bir küçülme ve azalma görülüyor