Jübilesini kızıyla yaptı

Yayın Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 22:19:00

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 22:19:00

Yalova'da görev yapan 31 yıllık nikah memuru Hüseyin Tanrıkulu, son nikahını 20 yaşındaki kızı Ayfer'e kıydı.

Evlilik cüzdanını kızına verip, 'Gelin hanım' diyerek hitap eden Tanrıkulu, cübbesini çıkarınca 'kızım' diyerek sarıldı.

HAYATININ EN ANLAMLI GÖREVİ

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü Belediyesi'nde 31 yıldır nikah memuru olarak görev yapan 3 çocuk babası Azim Hüseyin Tanrıkulu, son nikahını Furkan Sarıkaya ile evlenen kızı Ayfer Sarıkaya'ya kıydı. Evlilik cüzdanını kızına veren Tanrıkulu, 'Gelin hanım' diye hitap ettiği Ayfer Sarıkaya'ya, nikah sonrası cübbesini çıkartıp, 'Kızım' diyerek gözyaşları içinde sarıldı.

GÖZGÖZE GELMEMEYE ÇALIŞTI

Nikah sırasında duygu dolu anlar yaşayan 60 yaşındaki Azim Hüseyin Tanrıkulu, "Bu zamana kadar 5 bine yakın nikah kıydım. Ayfer'in mutlu günü, benim için çok önemli ve özeldi. Resmiyet içinde nikahı kıydıktan sonra cübbemi çıkartıp, kendisine 'Kızım' diyerek sarıldım. Duygulanmaması için gözüne bakmamaya çalıştım ama yine ağladı. Bu tören, benim 31 yıllık nikah memurluğumun jübilesi oldu" dedi.

Gelin Ayfer Sarıkaya "Nikahımı babam kıydığı için çok mutluyum. Duygu dolu anlar yaşadık. Benim için 'evet' demek çok zordu. 'Evet' derken hiç bu kadar zorlanmamıştım" diye konuştu.