Kene ve sivrisinekten korunmanın altın kuralları! Ancak bu kadar kolay olabilirdi...

Yayın Tarihi: 20 Ağustos 2024 Salı 15:42:00

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2024 Salı 17:31:00

Sivrisinek ve kene sağlık açısından bazı problemler ortaya çıkartabiliyor. Bu nedenle söz konusu canlılardan kurtulmanın yöntemleri birçok insan tarafından merak edilerek araştırılıyor. Bu noktada tercih edilecek bazı adeta altın kurallar hem kene hem de sivrisinekten korunmaya yardımcı oluyor. İşte detaylar…

Kene ısırması sonucunda, nairovirüs isimli virüs vücuda girerek enfeksiyon oluşturabilir. Bu efeksiyon ise; yüksek ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı ve kusma gibi belirtiler ortaya çıkartabilir.

Kene ısırığı ağrı olmadan sadece kızarıklık, deride hassasiyet veya şişme gibi hafif belirtiler de oluşturabilir. Bunun yanı sıra kene ısırması, ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.

Sivrisinek ısırması ise kaşıntı, kızarıklık ve kabarıklık gibi belirtiler oluşturabilir. Özellikle gece sivrisinek ısırığının oluşması, uyku bölmesine neden olabilir.

Tüm bunların sonucunda ise hem kene hem de sivrisinekten korunmanın yolları pek çok insan tarafından araştırılıyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yollar onlardan kurtulmak için, ''ancak bu kadar kolay olabilirdi'' bile dedirtebiliyor.

KENE VE SİVRİSİNEKTEN KORUNMANIN ADETA ALTIN KURALLARI

Sivrisinek ve keneden korunmanın bazı basit yolları bulunuyor. Bu nedenle söz konusu yollar, adeta altın kurallar arasında gösterilebiliyor. Nitekim o kurallardan birkaçı aşağıda yer alıyor.

· Kene ve sivrisinek olabilecek yerlerde, bacakları kapatan kıyafetler ve uzun kollu giysiler giyilirse onlardan korunmak mümkün olabilir. Ayrıca pantolon çapalarının çorapların içine sokulması ve kapalı ayakkabıların giyilmesi öneriliyor.

· Karanfil, sirke, soğan ve sarımsak kokusunun sivrisineği uzaklaştırma konusunda faydalı olduğu söyleniyor.

· Açık renkli kıyafetler giyilirse, kene kıyafete konduğunda daha kolay fark edilebilir.

Not: Kene tutunması gerçekleştiyse, mutlaka erken teşhis ve müdahale için uzman bir doktordan destek alınması gerekir.

KAŞINTIYI ÖNLEMENİN YOLU

Sivrisinek kaşıntısı birçok insanı rahatsız eder. Öte yandan bu noktada tercih edilecek soğuk kompres yöntemi, kaşıntıyı hafifletme konusunda faydalı olabiliyor.

· Soğuk kompres yönteminde ısırık oluşan bölgeye soğuk su ile ıslatılmış bir bez ya da buz paketi uygulanır. Bu işlemin sonucunda sivrisinek kaşıntısının azaldığı hissedilebilir.