Kral'dan yine kral hareket

Yayın Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 21:03:00

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 21:03:00

Erzurum'da sürüden ayrılarak doğum yapan koyunun yanında 2 gün kalan 'kral' adlı köpek, bu kez doğum yapan eşeği yalnız bırakmadı. Kral'ın ikinci kez sadakat örneği gösterdiğini söyleyen çoban azat miroğlu, "o gerçek bir kral" dedi.

Çoban köpeği kral sadakatini bir kez daha gösterdi. Daha önce doğum yapan koyunun başında 2 gün boyunca beklemişti. Haber olmuştu...

Bu kez doğum yapan bir eşeğin başında bekledi. Sahipleri hem onun hem de kayıp eşeğin izini sürdü. Günler sonra hepsini arazide buldu.

ANNE EŞEK VE SIPASINI KORUDU

Erzurum Karayazı İlçesi Çakmaközü Mahalesi'nde oturan Kaya ailesinin bin koyunluk sürüsü var. Ve bu sürüye göz kulak olan 8 köpekten birisi de Kral. Kral daha önce sürüden kopan ve doğum yapan bir koyun ile kuzusuna göz kulak olmuş. 2 gün boyunca vahşi hayvan saldırısına karşı başında beklemişti.

2 GÜN BOYUNCA ONLARI BEKLEDİ

Yaylaya çıkan çoban Azat Miroğlu bir kez daha çoban köpeği kral ile gebe olan bir eşeğin kaybolduğunu fark etti. Arazide yapılan aramada izleri bulunamadı.

2 gün sora aynı bölgede sürüyle dolaşırken "kral" havlayarak onlara yerlerini belli etti. Anne eşek ve sıpasının sağlık durumu iyiydi. Kral sürüsüne, çoban Azat Miroğlu da eşeğine kavuştu. Sürü sahibi iş insanı Ferit Kaya ise koyunda olduğu gibi bunda da 'kral'a ziyafet çektirerek ödüllendireceğini söyledi.