Interpol düğmeye bastı, halktan yardım istedi! 46 kadın için adalet arıyor

Yayın Tarihi: 09 Ekim 2024 Çarşamba 08:47:00

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2024 Çarşamba 08:47:00

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatının (Interpol), Avrupa'da yıllar önce öldürülen 46 kimliği belirsiz kadın için adalet arıyor. Bunun için de kamuoyunun desteğine başvurdu. Interpol, 'kimliğimi tespit et operasyonu' internet sitesi aracılığı ile kimliği belirlenen kadınlar hakkında bilgi alınabileceğini vurguladı. Halktan kadınlar hakkında bildikleri ayrıntıları paylaşmalarını istedi.

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatının (Interpol), yıllar önce öldürülen kadınlar için harekete geçti. Avrupa genelinde öldürülen 46 kimliği belirsiz kadın için kamuoyundan yardım istedi, faili meçhul vakaları bu şekilde çözmeye çalıştı.

Interpol açıklamasında "Bu çağrı, faili meçhul vakaların çözülmesinde halkın katılımının ve uluslararası iş birliğinin önemini vurgulamaktadır." ifadesini kullandı. Bu sayede daha fazla kadının kimliğinin belirlenebileceği ve cinayetin tespit edilebileceğini kaydetti. Bunun adaletin yerini bulması için önemli ipuçlarının elde edilebileceğine dair umut verdiğini belirtti.

Interpol, 'kimliğimi tespit et operasyonu' internet sitesi aracılığı ile kimliği belirlenen kadınlar hakkında bilgi alınabileceğini vurguladı. Bunu tek başlarına yapamayacaklarını ifade etti. Interpol, "Bu nedenle bu çabamızda bize katılmaları için halka çağrıda bulunuyoruz. Onların yardımı fark yaratabilir." açıklamasında bulundu. Bildikleri en ufak ayrıntıları dahi paylaşmalarını istedi.