Rojin kaçtı mı, kaçırıldı mı, öldü mü öldürüldü mü? Kaybolan Rojin'i arama çalışmaları sürüyor: 81 ilde arıyoruz

Yayın Tarihi: 09 Ekim 2024 Çarşamba 16:32:00

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2024 Çarşamba 16:32:00

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'ten 27 Eylül'den bu yana haber alınamıyor. 'Rojin kaçtı mı, kaçırıldı mı, öldü mü öldürüldü mü?' tüm şüpheler değerlendiriliyor. Ekipler arama çalışmalarının 12'nci gününde çalışmalarına havadan, karadan ve göl üzerinde hız kesmeden devam ediyor. Van Valisi Ozan Balcı arama çalışmalarına katılarak "Kızımızı 81 ilde arıyoruz." dedi.

Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurttan ayrıldı. Arkadaşları haber alamayınca durumu polise bildirdi. Ekiplerin, genç kızı arama çalışmaları 12'inci gününde havadan, karadan ve göl üzerinde hız kesmeden devam ediyor.

Rojin Kabaiş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. sınıf öğrencisiydi. Kabaiş yurtta yediği akşam yemeği sonrasında arkadaşlarına Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gitmeyi teklif etti, fakat arkadaşları Kabaiş'e olumsuz cevap verdi. Genç kız tek başına yurttan ayrıldı ama bir daha haber alınamadı.

GÖL KENARINDA TELEFONU BULUNMUŞTU

28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu.

Yüksek düzeyde şifreli olan telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

ÇALIŞMALAR 12. GÜNDE DEVAM EDİYOR

Polis, jandarma sahil güvenlik, AFAD ve itfaiye ekiplerinin katıldığı arama çalışmalarında 12'nci güne girildi. Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada da polis, AFAD, itfaiye ve gönüllü arama birimlerinin katıldığı arama çalışmaları devam ediyor. Polis helikopteri zaman zaman alçak uçuşlar yaparak karadaki ve göldeki ekiplere havadan destek veriyor.

Ekipler, "Rojin kaçtı mı, kaçırıldı mı, öldü mü öldürüldü mü" gibi tüm şüpheleri değerlendirerek çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalara AFAD'ın deprem bölgesinde kullandığı hassas burunlu köpekler de katıldı. Öte yandan gönüllü ekipler termal kameralı drone ile göl üzerini ve etrafını tarıyor.

VAN VALİSİ OZAN BALCI: KIZIMIZI 81 İLDE ARIYORUZ

Van Valisi Ozan Balcı, 12 gün önce kaybolan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarının 81 ilde devam ettiğini belirtti.

Arama çalışmalarının her yerde yürütüldüğüne vurgu yapan Vali Balcı, "Rojin'i her yerde arıyoruz. Sadece gölde değil her yerde arıyoruz. Hatta Van'da değil 81 il emniyet müdürlüğüne, jandarma komutanlıklarına kimlik bilgileri zaten verildi. Elimizdeki bütün izleri, bulguları, emareleri, olabilecek nitelikteki her şeyi de değerlendiriyoruz. Onun dışında itibar etmemek lazım. Bizim amacımız da bir an önce bulmak. Bütün birimlerimiz bu kızımızın bulmaya çalışıyor. Devletimizin tüm imkanlarını kızımızı bulmak için kullanıyoruz. Umarım bir an önce kavuşuruz" diye konuştu.