Hasankeyf'te 1600 yıllık keşif! Roma dönemine ait yapı gün yüzüne çıkarıldı | Tarihe ışık tutacak

Yayın Tarihi: 09 Ekim 2024 Çarşamba 07:40:00

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2024 Çarşamba 07:40:00

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarında tarihe ışık tutacak buluntulara rastlandı. Hasankeyf'te Roma Dönemi'ne ait bin 600 yıllık askeri yapı kalıntısı gün yüzüne çıkarıldı. Heyecanlandıran keşfin Roma İmparatoru 2. Konstantius Dönemine ait olduğunu ve Hasankeyf'in tarihine dair yeni bilgiler sunduğu belirtiliyor.

İnsanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki Hasankeyf Kalesi'ndeki kazı çalışmaları tarihe ışık tutmaya devam ediyor. Roma İmparatoru 2. Konstantius dönemine ait olduğu belirlenen bin 600 yıllık askeri yapı kalıntısı gün yüzüne çıkarıldı.

40 yıl önce başlayan kazı çalışmalarında tarihe ışık tutacak buluntulara rastlandı, Hasankeyf'te Roma Dönemi'ne ait bin 600 yıllık askeri yapı kalıntısı gün yüzüne çıkarıldı.

Batman'ın Kadim ilçesi Hasankeyf'te sürdürülen arkeolojik kazılarda, bin 600 yıllık bir askeri yapının kalıntısına ulaşıldı. Kazılara başkanlık eden Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zekai Erdal, bu keşfin Roma İmparatoru 2. Konstantius Dönemine ait olduğunu ve Hasankeyf'in tarihine dair yeni bilgiler sunduğunu vurguladı.

Kazılarda bugüne kadar Demir Çağı'ndan pişmiş toprak eserler, Artuklu dönemine ait sağlık objeleri ve farklı dönemlerden mezar yapıları da gün yüzüne çıkarıldı. Hasankeyf'te elde edilen buluntular, bu tarihi kenti bir kez daha insanlık tarihinin en zengin kültürel miraslarından biri olarak öne çıkarıyor.