Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'den dev gibi kabaran yumuşacık açma tarifi! Pastaneden almış gibi

Yayın Tarihi: 24 Eylül 2024 Salı 13:15:00

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2024 Salı 13:15:00

Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'ün dev gibi kabaran yumuşak açma tarifi kahvaltı ve beş çayları için aranılan lezzetlerden. Misafirim geliyor ne yapayım derdine son. Eşsiz kokusu ve doyurucu olmasıyla öne çıkan bu tarif çayın yanına birebir. Peki, pastaneden almış gibi görünen bu lezzet nasıl mı yapılıyor? İşte, Nermin Gül'den dev gibi kabaran yumuşacık açma tarifi karşınızda...

Beş çaylarının kahvaltıların ve beslenme çantalarının yıldızı olmaya aday eşsiz lezzet nedir diye soranlara cevabımız açma olacak. Kokusu ile aklınızı başınızdan alacak, doyuruculuğu ile midenize bayram ettirecek bu açma tarifi vazgeçilmez lezzetlerinizden olmaya aday.

Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'ün dev gibi kabaran yumuşacık açma tarifi çay sofralarının eşlikçisi dillere destan bir lezzet.

Nefis kokusuyla iştah kabartan ve doyurucu olmasıyla ön plana çıkan açma tarifini mutlaka denemelisiniz.

Nermin Gül'ün önerisi açma tarifinin yapımı oldukça kolay. İkram listelerinizin başında yer alacak bu açma tarifi; yumuşaklığı, doyuruculuğu ve enfes kokusu ile misafirlerinize parmak ısırtacak.

Her evde bulunan malzemlerle yapılan ve dev gibi kabaran bu açma tarifi pastanede satılanları aratmıyor.

Görüntüsü ve kokusu ile vazgeçilmezlerinizden olacak açma tarifi, tadanlar tarafından çok beğenilecek.

Peki, eşsiz lezzetiyle dev gibi kabaran açma nasıl yapılır? İşte, Nermin'in Enfes Mutfağı'nın sunucusu Nermin Gül'den dev gibi kabaran yumuşacık açma tarifi...

NERMİN GÜL'DEN AÇMA TARİFİ

Açma tarifi malzemeler

2 buçuk su bardağı süt

4 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı sıvıyağ

Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmayacak)

1 paket yaş veya kuru maya

2 yumurta (Sarısı üzerine sürmek için, akları hamura katılabilir)

Tereyağ (Hamuru açınca sürmek için isteğe bağlı kullanılabilir)

AÇMA TARİFİ YAPILIŞI

İlk olarak süt ılıtılıyor, derin bir yoğurma kabına alınıyor. Sonra karışıma sıvı yağ ve yumurtanın beyazlarını ekleyin. Güzelce çırpın. Üzerine yaş ya da kuru maya eritilip koyuluyor, bu şekilde bekletiliyor. Yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edilip dinlenmeye bırakılıyor.

Hamurunuzu iki şerit haline getirin ve birbirine dolayarak şekil verin. Açmalarınızın üzerine kızarması için yumurta sarılarını sürün. Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Herkese afiyet olsun!

Bayatlamayan pamuk poğaça tarifi!

Parmak ısırtan muzlu minik toplar tarifi

Ev yapımı pizza tarifi! Lezzet bombası