Kursk bilmecesi: Rusya-Ukrayna savaşı ne aşamada?

Yayın Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 17:26:00

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 17:26:00

Ukrayna'nın Kursk'ta ilerleyişi sürüyor. Rus toprakları da şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Ukrayna'nın saldırılarına Rusya'dan karşılık geliyor. Ukrayna lideri Zelenskiy "hedeflerimize ulaşıyoruz" dedi. ABD ise Kursk operasyonuyla Ukrayna'nın neyi hedeflediği konusunda daha net olması gerektiğini belirtti.

Ukrayna Kursk'ta ilerliyor. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ukrayna'nın saldırılarına Rusya karşılık veriyor. Jetler havalanıyor. Ukrayna konvoyları bölgede vuruluyor.

ZELENSKY: HEDEFE ULAŞMAK ÜZEREYİZ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy Kursk'taki hedeflerine ulaşmak üzere olduklarını söyledi. Zelenskiy daha önce Kursk'ta tampon bölge oluşturmak istediklerini açıklamıştı. Bu kez Batı'dan yeni hava savunma sistemleri talebinde bulunduklarını belirtti. Donetsk bölgesinde ise durumun zor olduğunu yineledi.

ABD BELİRSİZLİKTEN ŞİKAYETÇİ...

ABD Kursk operasyonunu yakından takip ediyor. Ama belirsizlikler var. Pentagon'dan Ukrayna'nın hedeflerini uzun vadeli ölçekte açıkça belirlemesi gerektiği mesajı geldi. Pentagon sözcüsü operasyona mesafeli yaklaştıklarını söyledi.

LUKAŞENKO: ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI ÇIKAR

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko da teyakkuzda... Ukrayna'dan gelebilecek tehditlere karşı önlem aldıklarını duyurdu.

NATO'nun Ukrayna'ya birlik gönderme ihtimalini değerlendirdi ve "eğer NATO birlikleri Ukrayna'ya girerse üçüncü dünya savaşı başlayacak" dedi. Bu durumda nükleer silahların da kullanılabileceğini belirtti.