Gururlandıran azim

Yayın Tarihi: 06 Temmuz 2024 Cumartesi 21:11:00

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2024 Cumartesi 21:11:00

Üniversite eğitimi sırasında iki yabancı dil öğrenen down sendromlu Deniz Ayçe Karagöz bir fabrikada İnsan Kaynakları departmanında çalışıyor. 32 yaşındaki Deniz boş zamanlarında da eczacı annesine yardım ediyor.

HİÇ ARALIKSIZ EĞİTİMLER ALDI

İZMİR'de yaşayan ve bir vakıf üniversitesinin 'Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun olan down sendromlu Deniz Ayçe Karagöz (32), azmiyle örnek oldu. Eczacı anne ve asker babanın ikinci çocuğundan biri olan down sendromlu Deniz Ayçe, 10 yıl önce İzmir'deki vakıf üniversitesinin Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra annesinin açtığı eczanede çalışmaya başladı. İngilizce ve Almanca bilen Karagöz, aynı zamanda Kemalpaşa ilçesindeki bir fabrikada İdari İşler ve İnsan Kaynakları departmanında haftanın 2 günü görev yapıyor.

DERNEKTE YÖNETİM KURULU ÜYESİ

İzmir Down Sendromu Derneği'nde yönetim kurulu üyesi de olan Karagöz, yaşama bağlılığı ve azmiyle örnek oluyor. Kendini geliştirmeye devam ettiğini belirten Deniz Ayçe Karagöz, "Dernekte yapılan programlarda konuşmaları ben yapıyorum. Kemalpaşa'daki fabrikadaki işimden artan zamanlarda annemin ismim olan 'Ayçe' ismini verdiği eczanesinde, faturaları işleme, ilaçların barkodlarını okutma ve faturaları mühürlemek gibi görevleri yerine getiriyorum. Amacım iş hayatımda ilerlemek. Bana destek veren iş arkadaşlarım oluyor" dedi.