Sirke o kadar masum değil!

Yayın Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 17:46:00

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 17:46:00

Sirkenin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Yerine ve zamanına göre şifa kaynağı haline gelen sirkenin sabah aç karna içilmesi oldukça popülerleşmiş durumda. Sirkeli suyun faydalarını duyduk. Peki ya sabah aç karna sirke içmek zararlı mı? Sirkeli suyun ne zaman içileceği toplum tarafından merak konusu haline geldi. Sirkeli su ne zaman içilmeli? İşte detaylar…

GUNES.COM

ABONE OL

Sirkeli su, limonlu su gibi seyreltilmiş karışımlar zayıflamak isteyenlerin favorisi haline geliyor. Zayıflattığı kanıtlansa da sabah aç karna sirke tüketmek oldukça tehlikeli bir durum haline geliyor. Peki, sabahları sirkeli su içmenin zararları nedir?

Sirkeli suyu sabah tüketmeyin!

Sirkeli su içmenin çeşitli faydaları olduğu görüşü oldukça yaygın. Sirkeli su içmenin kilo vermeye yardımcı olduğu, kolesterolü azalttığı, kan şekeri seviyesini düşürdüğü ve diyabet semptomlarını iyileştirdiği kabul ediliyor. Metabolizmanın hızlandırılması ve sindirimin kolaylaşması gibi faydalar sağlayabilmekle birlikte sabah aç karnına sirkeli su içmek mide bulantısına yol açabiliyor. Ayrıca sabahları sirkeli su içmek diş minesine de zarar verebiliyor. İştahınızı kesmesinin dışında ciddi beslenme sorunları yaşamanıza da sebep olabiliyor.

Sirkeli su ne zaman tüketilmeli?

Araştırmacılara göre sirke tüketiminin zamanı gece olmalı. Peki ya neden? Sirkeli suyun pH değeri asidik bir sıvı olduğu için yemeklerden önce içildiğinde, sindirim enzimlerinin üretimini artırmaktadır. Gece yatarken sirkeli su içmek sirkedeki asit midedeki yiyeceklerin parçalanmasına yardımcı olarak emilimi kolaylaştırır ve hazımsızlığı azaltır.