Rafet El Roman'ın “Genç Kızlar Artık Bana Bakmıyor” itirafına psikolog yorumu: Ünlüler yaşlanmayı kabullenmekte zorlanıyor!

Yayın Tarihi: 29 Ekim 2024 Salı 14:01:00

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2024 Salı 14:01:00

Ünlü şarkıcı Rafet El Roman, yapmış olduğu son açıklamalarla magazin gündeminde dikkatleri üzerine çekti. “Genç kızlar artık bana bakmıyor. Yaşlanıyorum herhalde.” diyen Rafet El Roman, sosyal medyada hem alay konusu oldu hem de çokça konuşuldu.

Hüsna Köşger

ABONE OL

Bir etkinlikte konuyla ilgili kendisine soru yöneltilen El Roman, yorumları ilgiyle takip ettiğini ve bazılarına oldukça güldüğünü belirterek esprili bir dille şu yanıtı verdi: "Bir influencer arkadaşımız, 'Zaten genç kızların size bakması problem değil, sizin hala onlara bakmanız problem' demiş. Sizi gidi sizi!"

ÜNLÜ İSİMLER YAŞLANMAYI KABULLENMEKTE ZORLANIYOR

Rafet El Roman'ın bu açıklaması sonrasında, görüş aldığımız Uzman Psikolog Yeşim Akıncı, ünlü isimlerin yaşlanmaya karşı hissettikleri baskıya dikkat çekti. Akıncı, insanların yaş aldıkça eski alışkanlıklarını sürdürmekte zorlandıklarını ve bunun meşhur kişilerde daha belirgin olduğunu söyledi. Akıncı, bu durumun nedenlerini şu şekilde değerlendirdi:

Uzman Psikolog Akıncı'ya göre, ünlü kişiler eski hayran kitlelerinin ilgisini korumak için yakışıklılık ve genç görünme çabasına girebiliyorlar. Bu da estetik müdahalelere ve genç kalma arayışlarına yöneltiyor. Akıncı, jenerasyon farkının yaşanan ilişkilerde zorluklar getirdiğini belirterek "Genç bir kadın yaş almış bir erkekte baba figürü arayabilir ya da farklı maddi avantajlar peşinde olabilir; ancak jenerasyon farkı, duygusal uyum sağlamayı zorlaştırır" dedi.

UNUTULMAMASI GEREKEN NOKTA: RUH YAŞLANMAZ

Sanatçının genç kuşağa hitap etme çabasına değinen Akıncı, "Müzik evrenseldir; yaşı, dili, ırkı yoktur." ifadesiyle bu durumun aslında müziğin gücüyle aşılabileceğini vurguladı. Uzman Psikolog Yeşim Akıncı "Rafet El Roman, genç ruhunu korumak için çabalarken, hayranlarının da yaş aldığının farkında. Şarkıları hala dillerde dolaşıyor ve her yaştan hayranı onu takip ediyor" diye yorumda bulundu.