Hayata yeni kolarıyla sarıldı

Yayın Tarihi: 13 Eylül 2024 Cuma 21:05:00

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2024 Cuma 21:05:00

Elektrik akımına kapıldığı için iki kolu kesilen ve 5 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çift kol nakli olan Yusuf'un tedavisi sürüyor.

Fizik tedavilerini aksatmayan 30 yaşındaki Yusuf, "Hayata sıkı sıkı sarıldım. Sanki hiç nakil olmamışım gibi" dedi.

KAZA 9 YIL ÖNCE YAŞANDI

Antalya'da yaşayan 30 yaşındaki Yusuf Oğuz Şimşek, 2015 yılında güneş enerji paneli montajı sırasında elektrik akımına kapıldı. İki kolunda da ciddi yanıklar oluşan Şimşek'in, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla iki kolu da ampute edildi. 26 Kasım 2019'da kadavradan nakledilen iki kolla yeni bir hayata başlayan Şimşek, 5 yıldır fizik tedavi görüyor.

DOKTORUYLA EL SIKIŞTI

Tedavilerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde devam eden Şimşek, kendisine yeni bir hayat imkanı sunan, operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı ziyaret etti. Rektör Özkan ile sohbet eden ve hayırlı olsun dileğinde bulunan Şimşek, kollarını artık çok rahat kullanabildiğini ve ihtiyaçlarını görebildiğini anlattı. Rektör Özkan'la el sıkışan Şimşek, destekleri için de teşekkür etti.

5 yıldır yakından izlediği Yusuf Şimşek'in kendisine iyi baktığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Ömür boyu takipleri sürecek. 5 yıl boyunca kendisine çok iyi baktı ve hiçbir sorun yaşamadık" diye konuştu.

Yusuf Oğuz Şimşek, anne ve babasıyla beraber yaşadığı evde ihtiyaçlarını kendi başına giderebildiğini