Uzmanından botoks uyarısı: Tehlike kapıda! Domuz proteini...

Yayın Tarihi: 08 Ekim 2024 Salı 11:15:00

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2024 Salı 11:15:00

Dr. Ozan Özcan, botoksun içinde insan ve domuz albümini olduğu belirtti. Ayrıca botoksun güvenilir kaynaklarda yapılmadığında, tehlikenin kapıda olabileceğini aktardı. Dr. Ozan Özcan'ın açıklamaları ile ilgili detaylar haberimizde...

AKSAM.COM.TR - Yasemin İlan

ABONE OL

Kovid-19 mRNA aşılarının kalp ve dolaşım sisteminde pıhtılaşma yaptığı, vücudun DNA'sını bozduğu iddiaları hala tartışılırken, Dr. Ozan Özcan güzel görünme uğruna yapılan estetik dokunuşların da aynı tehlikeyi taşıdığını aktardı.

Dr. Ozan Özcan, dolgu ve botoks başta olmak üzere birçok işlemde kullanılan malzemelerin içeriğinin mRNA taşıdığını iddia etti. Estetik dokunuşlarda vücuda enjekte edilen ilaçların mRNA taşıdığını vurgulayan Dr. Ozan Özcan, 'Kovid aşısı yaptırırken 'kodumuzu değiştiriyorlar' diye itiraz edenler konu estetik olunca bunu görmezden gelebiliyor. Söylesen de umursamayanlar var. İnsanlar 'yeter ki güzelleşeyim' düşüncesindeler' dedi.

GÖBEK KORDONUNDAN ALINIYOR

Kök hücre uygulaması ile ilgili risklerinden bahseden Dr. Ozan Özcan 'Kök hücreler kişinin kendisinde ya da uyumlu donörden alınarak hasta kişiye nakledilir. Böylelikle hastanın hasar gören organ ve dokularının yenilenmesi sağlanır. Önceleri yalnızca kemik iliğinden alınabilen kök hücre teknoloji ve tıbbın gelişmesi sayesinde kordon kanından da alınarak uygulanabilir. Kök hücrenin hayvan kaynaklı ve bitki kaynaklı olanları da yapay kök hücre olarak üretimde ve uygulanıyor' dedi.

İnsandan alınan kök hücrelerin başka birine enjekte edildiğinde o kişinin genetik aktarımının da diğer kişiye geçebileceğini aktaran Dr. Ozan Özcan uyardı: 'Çocuklardan ya da gençlerden alınan kök hücre kişiye enjekte edildiğinde siz o kişinin kalıtsal ya da taşıyıcısı olduğu hastalıklarına da maruz kalıyorsunuz. Kök hücreyi göbek kordondan alıyorsunuz, sıfır yaşında alıyorsunuz mesela veya bir yaşında sünnet derisinden alınıyor. Peki ya o çocuğun ileride ortaya çıkacak kalıtsal bir hastalığı varsa, o hastalık size de sirayet etmiş olacaktır. Bunu düşünen maalesef yok.'

5 BİN LİRADAN UCUZ BOTOKSA DİKKAT

Kore, İspanya ve İtalya'nın hazır kök hücre ürettiğini ifade eden Dr. Ozan Özcan 'Yüze enjekte edilen ilaçlarda kimse bilmiyor ama mRNA dediğimiz uyarıcı madde var. Uyarıcı madde cilde verilerek kolejen uyarılıyor. Bitkisel kaynaklı üretilenlerde hiç değilse genetik hastalıkları alma riski ortadan kaldırılıyor' dedi. Kök hücre uygulamasının iki bazen üç seans uygulandığını söyleyen Dr. Özcan, seans ücretinin 150 euro ile 450 euro arasında değiştiğini söyledi. Dolgu ve botoks yaptırırken de dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Özcan 5 bin liradan ucuz botoks, 7 bin liradan ucuz dolgunun sahte olabileceğini dile getirdi.

ESTETİK YAPTIRMAK ZENGİNLİK ALGISI OLUŞTURUYOR

Güzellik anlayışının değiştiğini belirtilen Dr. Ozan Özcan 'Bundan 10 sene önce kimsenin çenesine bakmazken artık yüz hatlarına sivri çene ve belirgin elmacık kemiklerine bakıyoruz. Elmacık kemiği kalkık mı veya keskin mi diye 15 sene önce hiçbir kadına bakılmazdı. Güzellik algısı göz rengiyle sınırlıydı. Bir kadının dudağı kalınsa o kadın güzeldir inceyse değildir gibi bir algı yoktu eskiden ama şimdi değişti. Bir de kadınlar eskiden estetik yaptırdığı belli olsun istiyordu. Çünkü bu sosyal statü sebebiydi bu operasyonları işlemleri yaptırabilmek. Sosyal bir statü olarak bunu gören kadınlar 'benim param var işte ben de artık belli bir statüdeyim ben bunu yaptırabiliyorum. İnsanlar görsün anlasınlar benim param var estetik işlemler yaptırıyorum' diye düşünüyordu. Şimdi doğala dönüş var.

DR. OZAN ÖZCAN KAÇAK UYGULAMALARA KARŞI UYARDI

Botoksun içerisinde insan ve domuz albümini olduğunu dile getiren Dr. Ozan Özcan 'Albümin, karaciğer hepatositleri tarafından sentezlenen ve kanda yüksek oranda bulunan bir proteindir' dedi.

Botoks yapılırken yüzünüze enjekte edilen malzemede domuz albümini olduğunu, bununda botoks reçetesinde yer aldığını belirten Dr. Ozan Özcan 'Botoksta bakterinin ürettiği toksin dışında bu toksin hücreye taşıyan albümümün var albümümün dediğimiz insan proteini ve insandan alınıyor bu herhangi bir insandan alıyorsunuz o proteini toksin içerisine koyuyorsunuz onun görevi toksin alıp etki edici yere taşımak. Fakat bu albümin kimden alındığı belli değil, sen o albümini yüzüne enjekte ettiriyorsun, genetik hastalık taşıyan birinden albümin almış olabilirsin. Botoks soğuk zincir şeklinde uzmanlara ulaşıyor, laboratuvarda alıyorsun hiçbir şekilde bozulmadan getiriyorsun kişinin yüzüne uyguluyorsun. Güvenilir kaynaklardan alınmadığında, kaçak uygulamalar yaptırıldığında inanılmaz derecede tehlikeli olabilir botokslar.'