Kültürel ve doğal güzellikleri kendine çekiyor... İtalya'nın en güzel adaları

Yayın Tarihi: 03 Ağustos 2024 Cumartesi 09:03:00

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2024 Cumartesi 09:03:00

Son dönemde kapıda vize uygulaması Yunan adalarına rağbeti artırdı. Akdeniz ise sadece Yunan adalarından ibaret değil. İtalya birbirinden güzel adalarıyla yazın keyfiniz çıkaracağınız adreslerden bir diğeri.

AKŞAM Gazetesi

ABONE OL

Kültürel ve doğal güzellikleri düşünecek olursak dünyanın en zengin ülkelerinden birinin İtalya olduğunda hemfikir olabiliriz. Bu zengin ülkenin hazinelerinden biri de beyaz kumlu plajları ve dramatik volkanlarıyla büyüleyici manzaralara sahip güzel adalar koleksiyonu. Sardinya ile başlayalım...

POPÜLERLİĞİ BOŞUNA DEĞİL

Yalnızca İtalya'nın değil Akdeniz'in de popüler adası Sardinya doğası, tarihi, plajları, gece hayatı ve mutfak kültürüyle içinizdeki seyahat etme arzusunu uyandırıyor. Akdeniz'in ikinci büyük adası olan Sardinya iklimi ve doğası sayesinde yılın 6 ayı seyahat severlerin ilgisiyle enerjisini yukarılara taşıyor. Turkuaz ve zümrüt rengi suları, altın sarısı kumları, harika bir deniz-güneş deneyimi sunan koylarıyla tam bir yaz destinasyonu olan Sardinya aynı zamanda tarihi güzellikleriyle de aslında plaj tatili olmaktan fazlasını sunuyor.

BİR CAPRİ HİKAYENİZ OLSUN

Capri Adası, Akdeniz'in iltimas geçtiği doğasının içinde Antik Roma'dan kalan patikaları, dünyaca ünlü kayalıkları ve mağaralarıyla zengin bir görünüme sahip. Işıl ışıl sokaklarından zarif butiklere doğru salınırken kendinizi güzel bir hikâyenin kahramanı gibi hissediyorsunuz. Meşhur Faraglioni kayaları, La Grotta Azzurra ve Ana Capri'nin sevimli butikleri ile kafeleri Capri'yi daha da çekici kılıyor.

NAPOLYON'UN SÜRGÜNE GÖNDERİLDİĞİ ADA ELBA

Toskana'ya bağlı olan Elba adası, İtalya'nın en büyük 3. adası. Ünlü Fransız imparatoru Napolyon Bonapart'ın bir zamanlar sürgüne gönderildiği Elba, Napolyon'un izinden gitmek isteyenleri bekliyor. Denizi ve doğa güzelliği ile ön plana çıkan adada Napolyon'un konakladığı binaları görmek de mümkün. Göz kamaştıran berrak suları, yemyeşil zeytinlikleri ve muhteşem lezzetleri ile Toscana'nın incisi olan bu adada tüplü dalış yaparak su altı tarihi kalıntılarını keşfe çıkabilirsiniz.

NAPOLİ'NİN GİZLİ CENNETİ PROCİDA

İtalya'nın mütevazı ve küçük bölgesi Campania'nın 3 başrol oyuncusu Napoli, Procida Adası ve Ischia Adası. Napoli'den söz açıldığında aklınıza Amalfi kıyılarının dünyaca ünlü kasabaları gelse de biz size huzur ve dinginlik adası Procida'dan bahsetmek istiyoruz. Procida Adası'nı gördükten sonra, bu zamana kadar "gizli cennet" olarak tasvir edilen birçok yerin pek de "gizli" olmadığına karar verebilirsiniz. Napoli'den 45 dakikalık bir deniz yolculuğuyla ulaşacağınız Procida pastel tonlarda boyanan renkli evleri, küçük kumsalları ve özgün yaşantısıyla şehirden kaçışın en cazip hali!

SİCİLYA HER DAİM BİZİ ŞAŞIRTAN BİR YER

İtalya'nın en büyük adası olan Sicilya, Akdeniz'in sunduğu tüm nimetleri kendi sınırları içerisinde toplayarak sizi her köşesinde şaşırtmayı başarıyor. Güzel mimarisi, dağları, plajları, parkları ve kasabalarıyla bir kitabın sayfalarını çevirir gibi heyecanlı ve sürprizli bir adadan bahsediyoruz. Palermo'nun Barok mimarisine hayran kalıp, lokal pazarlarında taptaze tatlar bulabilirsiniz. Barok stilin uyumu ve birliği adına dünyada benzersiz bir mimari panorama sunan Noto'yu da gezmeyi unutmayın.