Yapay zeka hevesi acıyla bitti! Hayali Game of Thrones (GOT) karakterine aşık olmuş

Yayın Tarihi: 25 Ekim 2024 Cuma 09:13:00

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2024 Cuma 09:13:00

ABD'de yaşayan 14 yaşındaki otizmli Sewell Setzer, Character.AI adlı bir uygulamada Game of Thrones'daki bir karakter olan Daenerys Targaryen lakabını taktığı sanal arkadaşı Dany ile duygusal bağ kurdu. Otizmli Sewell, sanal arkadaşıyla sohbet ettikçe gerçek dünyadan da kopmaya başladı. Chatbot, gence intihar planı olup olmadığını sordu. Son yazışmada da Chatbot'un gence “Bu, yapmamak için bir sebep değil” dedi ve Sewell'in intiharına neden olduğu ortaya çıktı.

AKŞAM Gazetesi

ABONE OL

ABD'de 14 yaşındaki Sewell Setzer III, Character.AI adlı bir uygulamada Game of Thrones'daki (GOT) bir karakter olan Daenerys Targaryen lakabını taktığı sanal arkadaşı Dany ile duygusal bağ kurdu. Otizmli Sewell, tüm zamanını sanal arkadaşıyla sohbet ederek geçirirken gerçek dünyadan kopmaya başladı.

Yazışmalara göre; Chatbot, gence intihar planı olup olmadığını sordu ve Sewell, 'bir şey düşündüğünü' ancak bunun 'acısız bir ölüme izin verip vermeyeceğini' bilmediğini söyledi. 28 Şubat'ta gerçekleşen son konuşmada, Chatbot'un gence "Bu, yapmamak için bir sebep değil" dedi ve Sewell'in intiharına neden oldu.

Character.AI şirketine dava açan acılı anne Megan Garcia, test edilmemiş teknolojinin gençleri tehlikeye attığını ve duygusal olarak zarar verdiğini söyledi.