Süper Kupa kimin olacak?

31.07.2024 09:51:00

Yayın Tarihi

31.07.2024 09:51:00

Güncelleme Tarihi
Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa finali için nefesler tutuldu. 3 Ağustos 2024 Cumartesi günü oynanacak maçta kazanana takım 18. Süper Kupa'yı müzesine götürecek. Peki Süper Kupa kimin olacak? Galatasaray'ın mı, Beşiktaş'ın mı?

2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray ve Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş, 3 Ağustos Cumartesi günü Süper Kupa için kozlarını paylaşacak.

Galatasaray, tarihinde 17 kez Süper Kupa mutluluğu yaşarken, Beşiktaş 9 kez kupanın sahibi oldu.

Şimdiye kadar Süper Kupayı en çok kazanan takımlar arasında Galatasaray ilk sırada yer alırken, Beşiktaş onu ikinci sırada takip ediyor.

Sezonu kupayla açmak isteyen her iki takım da, yaz döneminde transfer ettikleri kilit oyuncuları sahaya sürmeyi planlıyor.

Süper Kupa'da iki takım adına da maça direkt etki edebilecek yıldız oyuncuların çokluğu dikkat çekiyor.

Sarı-Kırmızılı takımın geçen sezon aldığı şampiyonlukta büyük pay sahibi olan isimlerden Mauro Icardi, Barış Alper Yılmaz ve Hakim Ziyech, Galatasaray'ın kupayı 18. kez müzesine götürmesi için kilit rol oynayacak.

Öte yandan transfer döneminde etkili oyuncuları renklerine bağlamasıyla dikkat çeken Beşiktaş'ta yeni isimler Rafa Silva ve Ciro Immobile'nin yanı sıra takımın genç yıldızı Semih Kılıçsoy da Siyah-Beyazlıların Süper Kupa'yı kazanması için ter dökecek.

Bir yanda son 2 sezonun Süper Lig şampiyonu olan Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, diğer yanda ise yeni Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst ile sezona kupayla başlamak isteyen Beşiktaş...

Sizce Süper Kupanın sahibi kim olacak?