Ayağa kaldıran meslek aşkı

Yayın Tarihi: 19 Eylül 2024 Perşembe 20:01:00

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2024 Perşembe 20:01:00

Hatay'da enkazdan 25. saatte kurtarılan Aslı Öğretmen; Adana, Ankara ve İzmir'de tam 1,5 yıl tedavi gördü.

Sol bacağı diz altından ampute edilen, sağ ayağına ise bir cihaz takılan Aslı öğretmen öğrencileriyle kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

BÜYÜK BİR MÜCADELE VERDİ

Türkçe Öğretmeni Aslı Serçemeli Öcal (45), depreme Hatay Antakya'da yakalandı. Eşi Gökhan Öcal, il dakikalarda enkazdan kendi imkanlarıyla çıktı. Çiftin çocukları Mete (18) ve Efe (17) Öcal da, 10. saatte enkazdan kurtarıldı. 23 yıldır Hatay'da öğretmenlik yapan Aslı Serçemeli Öcal, enkazda tek başına mücadele verdi, 25. saatte çıkartıldı. Öcal tam 1,5 yıl tedavi gördü.

MEMLEKETİ İZMİR'E DÖNDÜLER

Aslı öğretmenin sol bacağı diz altından ampute edildi, sağ ayağına ise bir cihaz takıldı. Tedavisi tamamlanan Öcal, ailesiyle Hatay'dan memleketi İzmir'e yerleşti ve ailesiyle yeni bir hayat kurdu. 23 yıldır gururla yaptığı mesleğine yeniden dönen Aslı öğretmen, her gün heyecanla okula öğrencilerinden önce giderken, bir yürüteç yardımıyla ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kemalpaşa Merkez Cumhuriyet Ortaokulunda göreve başlayan Aslı Serçemeli Öcal, öğrencilerle bir araya gelmesinin onu hayata bağladığını söylüyor.