Çocukların bağışıklığını güçlendiren 3 besin! Hem başarı hem zeka için doping

Yayın Tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 13:59:00

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 13:59:00

Hastalıkları önlemenin en etkili yolu bağışıklık sisteminin güçlü olmasından geçiyor. Özellikle okulların açılması ile birlikte küçük yaş grubundaki çocuklar daha sık hastalanabiliyor. Bu durumda dikkat edilmesi gereken şeylerin başında ise beslenme düzeni geliyor. İşte çocukların bağışıklık sistemini güçlendiren 3 besin…

Çocuklarda başarının artması ve zekanın güçlü olması için bağışıklığın da güçlü olması gerekir.

Okulların başlaması ile birlikte çocuklarda grip, enfeksiyon, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma oranı artmaya başladı. Bu durumun bağışıklık sistemi ile doğrudan ilgisi olduğunu söylemek mümkün. Bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendiren besinler ise ebeveynler tarafından oldukça merak ediliyor. Biz de sizler için çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayacak besinleri derledik. İşte o 3 besin...

1. BALIK

Balık içerdiği omega-3 sayesinde çocukların hem beyin gelişimine hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan besinlerin başında geliyor.

2. YUMURTA

Vücudun üretmekte yeterli olmadığı bütün aminoasitlere sahip olan yumurta, özellikle büyüme çağındaki çocukların gelişimi için çok önemli. Bunun yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de en etkili yollardan biri.

3. KEFİR

Kefir; içerisinde bulunan B12, B1, B6 ve K vitaminleri sayesinde bağışıklığı güçlendirmeye oldukça yardımcı olur. Bu yüzden çocukların günlük beslenmesine rahatlıkla bir bardak sade kefir ekleyebilirsiniz.