Dağlık ve susuz dendi, kimse inanmadı! Domates yetiştirdi, gelirini dağıttı

Yayın Tarihi: 12 Eylül 2024 Perşembe 16:38:00

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2024 Perşembe 16:38:00

Adana Kozan'da dağlık bir mahallede muhtar kimsenin inanmadığını yaparak 4 dönüm alanda domates yetiştirip gelirini de mahalleye bağışladı.

Tarımla ilgili bazen hesaplar tutmazken bazen de kimsenin tahmin bile etmediği verim alınabiliyor. Bu örnek tam olarak Adana'nın Kozan ilçesinde yaşandı.

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı dağlık bir mahallede muhtar kimsenin inanmadığını yaparak 4 dönüm alanda domates yetiştirip gelirini de mahalleye bağışladı.

GENÇLERİN GÖÇÜNÜ ÖNLEMEK İÇİN YAPTI

Köse, gençlerin mahalleden göç etmesinin önüne geçmek ve kuraklığı yenmek için 4 dönüm alanda domates bahçesi kurdu. En başta muhtara kimse inanmasa da o bahçeyi kurup domatesi hasat edip mahalle için bir gelir kapısı oluşturdu.

Domates fidelerini toprakla buluşturduğunda herkesin " siz delisiniz" dediğini aktaran Muhtar İlyas Köse, "Şu anda köyde girişimci 3 deli var. Gelecek yıl herkes delirir ve olmaz denilen tarlalarda daha çok üretim yapabiliriz" diyerek gençleri köylerde üretime teşvik etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Köse, verimli topraklarda son yıllarda yaşanan kuraklık ve gençlerin kent merkezlerine gittiği için köylerde üretimi arttırmak adına hem üretim yapmak hem de kooperatifleşme yolunda ilerlediklerini ifade etti.