Destek aldı, arıcı oldu! Yılda 3 ton bal üretiyor

Yayın Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 17:08:00

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 17:08:00

Ağrı'da devlet desteği alarak arıcılık yapan Sebiha Altın, bir yılda 2-3 ton arasında bal elde ediyor. Tüm kadın girişimcilere örnek olan Sebiha Altın'ın hikâyesi haberimizde...

Son yıllarda Türkiye'de birçok bölgesinde kadın arıcıların sayısı arttı. Bu isimlerden biri de Ağrı'da yaşayan Sebiha Altın. Başka bir kadının arıcılığını örnek alan Altın, destek aldı ve kendi kovanlarının sahibi oldu.

Ağrı'nın merkeze bağlı Çakıroba Köyü'ne gelin olarak giden Sebiha Altın, abisinin eşinde gördüğü arıcılığa merak sarması üzerine, eğitimini aldığı çocuk gelişimini bir kenara bırakarak 2017 yılında "Genç Çiftçi Projesi" ile arıcılık mesleğine adım attı.

Devlet desteği ile ilk etapta 40 kovan alan Altın, yıllar içerisinde sağladığı başarı ile işletmesini büyüterek 200 kovana ulaştı.

Eşinin de destekleriyle arıcılık alanında uzmanlaşan Sebiha Altın, kadınların her alanda çalışabileceğini kanıtlayarak yıl içerisinde elde ettiği başarılarla 2 ile 3 ton arası verim elde ediyor. Ürettiği ballarının satışını hem yurtiçi hem de yurtdışına yapan Sebiha Altın, kadınlara örnek oluyor.

Üniversitede Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olduktan sonra arıcılığı meslek edinen Sebiha Altın, arıcılığı tüm kadınlara tavsiye etti.