İster kahvaltıda ister yemekte tüketin! Canan Karatay'ın altını çizdiği ürün zeka açıyor

Yayın Tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 09:48:00

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 09:48:00

Omega-3 ve Omega-6 yüklü ürünleri kahvaltıda ya da yemekte tüketmek zekaya büyük fayda sağlıyor. Canan Karatay bu ürünlerden birinin de süzme yoğurt olduğunu belirtiyor. Peki, ev yapımı süzme yoğurt tarifi nasıl olur? Karatay'ın zeka açan süzme yoğurt tarifi haberimizde…

Güne ayık başlamak istiyorsanız kahvaltıda süzme yoğurt tüketin. Çünkü süzme yoğurt Omega-3 ve Omega-6 açısından faydalı olduğundan zeka açıyor.

Canan Karatay'ın altını çizdiği ürünlerden biri olan süzme yoğurdun tarifini sizler için derledik. Hem protein deposu hem de A ve B vitamini olan folat, selenyum açısından değerli olan süzme yoğurt tarifi haberimizde...

MALZEMELER

2 kilo ev yoğurdu

Temiz beyaz tülbent bez

Yoğurt suyunu toplamak için cam kâse

SÜZME YOĞURT TARİFİ

Önceden mayalanmış yoğurdunuzu temiz, beyaz bir tülbendin içine boşaltın ve tülbendin dört köşesinden tutup bağlayarak, yoğurdun suyunu akıtabileceği yükseklikte bir yere asın.

Altına cam bir kâse koyun ve yoğurt suyunun toplanmasını sağlayın. 2-3 günde süzme yoğurdunuz hazır olacaktır.

DİĞER SÜZME YOĞURT ÖNERİSİ

Eğer yukarıdaki yöntem zor gelirse, süzme yoğurdu daha basit olarak yoğurdun içinde bulunduğu kâse içinde de yapabilirsiniz. Bunun için yeni mayalanmış yoğurttan bir yemek kaşığı kadar yoğurt alın, bu aşamadan sonra yoğurt sulanmaya başlayacaktır.

Sabah ve akşam yoğurdun biriken suyunu süzün.

Ancak yoğurdun suyunu süzdükten sonra tekrar buzdolabına koyun. 6-7 günde yoğurdun suyu tamamen bitecek, yoğurt katı bir kıvama gelecek ve süzme yoğurdunuz hazır olacaktır. Bu yöntemle süzme yoğurdunuz daha tatlı olur, açıkta süzerek yapılırken olduğu gibi fazla ekşi olmaz.

Süzme yoğurt yaparken, süzülen yoğurt suyunu sakın atmayın. Bunu ister içebilir, isterseniz krep yapımında kullanabilirsiniz.

SÜZME YOĞURDUN FAYDASI

Doğal yoğurdun suyunda, doğal yoğurtta olduğu gibi mineraller, vitaminler, özellikle A ve B vitamini olan folat, selenyum ve fazla miktarda kolin aminoasiti gibi birçok doğal aminoasit bulunur.(Protein kaynağıdır) Yoğurtta ve suyunda ayrıca temel yağlardan Omega-3 ve Omega-6 da mevcuttur.