Kahvaltı yapmak gerekiyor mu?

Yayın Tarihi: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 10:05:00

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 10:05:00

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı yapmak zorunda mıyız? Veya kahvaltı yapmak bize neler kazandıracak? Bu gibi hayatı sorgulatan sorulara cevap verelim. Herkese normal gelen fakat bazılarına anormal gelen eylemleri, kafalarda olan bazı soru işaretlerini yanıtlayalım. Kahvaltı yapmak zorunda mıyız?

GUNES.COM

ABONE OL

Bazı diyetisyenler kahvaltı öğününün dünyanın en güzel öğünü olduğunu iddia etse de bazıları da hiçbir anlamı yok diyebiliyor. Peki, biz neye inanacağız?

Hastanede yapılan bir araştırmada kahvaltı yapanların bireylerde kilo kaybına sebep olmadığı, kahvaltı yapmayan bireylerin ise öğle ya da akşam gibi diğer öğünlerde az porsiyon tükettiğini gözlemledi. Yani kahvaltı yapan bireyler günün diğer öğünlerinde de aynı porsiyonu tüketmeye devam ediyor.

Ayrıca kahvaltı yapanların dezavantajlı olduğu, yapanların yapmayanlara göre 260 kalori daha fazla aldığı hesaplanıyor. Bu da iki ayda ortalama 260 kalori fazla almaları anlamına geliyor.

Fakat araştırmacılar kahvaltıyı seviyorsanız devam etmeniz gerektiğini, kahvaltı da kilo vermek için ise düşük kalorili besinler tüketmeniz gerektiğini söylüyor.