Muş'ta farkındalık yürüyüşü

Yayın Tarihi: 09 Eylül 2024 Pazartesi 22:51:00

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2024 Pazartesi 22:51:00

Muş'ta '11. Uluslararası Onkoloji Günleri' düzenlendi. Farkındalık yürüyüşüne katılan yüzlerce kişi, yağan yağmura aldırış etmeden halay çekip eğlendi.

GUNES.COM/Yasemin İlan

ABONE OL

11 yıl önce Muş'ta düzenlenmeye başlanan 'Uluslararası Onkoloji Günleri' bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 10 ülkeden Muş'a gelen 350 gönüllü, onkoloji uzmanları ve Muş halkı, Genç Birikim Derneği tarafından 'Kanserden daha güçlüyüz' mottosuyla düzenlenen etkinliğe üç gün boyunca yoğun ilgi gösterdi.

SOKAKLAR PEMBEYE BÜRÜNDÜ

Dünyanın dört bir yanından gelen gönüllüler, meme kanserine dikkati çekmek için İstasyon Caddesi üzerinde yürüyüş düzenledi. Pembe bayrak sallayan gönüllüler, şarkılar eşliğinde Millet Bahçesi'ne kadar yürüdü.

GURURLANDIRAN EV SAHİPLİĞİ

Kendisi de kanser hastalığını yenen bir kişi olarak etkinliği organize eden Dernek Başkanı Salih Yüce "Onkoloji Günleri'nde meme kanseri, akciğer kanseri ve jinekolojik kanser konusu ele alındı. Amacımız öncelikle kanserde erken teşhisin önemini duyurabilmek ve sonraki aşamada da onkoloji hastalarının tedavi süreçlerinde onlara yardımcı olabilecek bilgiler sunmak ve onlar için faaliyet gösteren derneklerle buluşturabilmek. Muş'ta böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizi gururlandırıyor" ifadelerini kullandı.

Programın ilk günü açılış konuşmasını Muş Valisi Avni Çakır yaptı. Son gün etkinlikte konuşma yapan Muş Vali Yardımcısı Cihat Abukan da, gazetecilere, etkinlikte dolu dolu 3 gün geçirdiklerini ve yurt dışından da katılımın olduğunu anlattı. Abukan, şöyle konuştu: "Gelecek yıl 12.'sini düzenleyeceğiz. Bu organizasyonun Muş'a katkısı çok. Diğer ülkelerden gelen insanlar, Muş'umuzu tanıyor. Derneğimize, Muş Valimiz Satın Avni Çakır'a katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Güzel bir eğitim oldu, eşimle bütün oturumlara katıldık. Sağlıklı günler diliyoruz. Erken teşhis konusuna da herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Etkinliğin ilk günü erken teşhis konusunda farkındalık için yürüyüş düzenledik. Muşlular yoğun katılım gösterdi. Kanser hayatın olağan gerçeği. Tüm vatandaşlarımıza kontrollerini yaptırmalarını tavsiye ediyoruz."

Uzmanların, katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona eren etkinliğe, Muş Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa, 10 ülkeden ve birçok ilden akademisyenler, gönüllüler, doktorlar, hastalığı yenenler ve davetliler katıldı.