Ahmet Yenilmez


Yayın Tarihi:

25 Haziran 2024 Salı 07:00:00

Yeni normalimiz bu mu?

Hani, bazı durumlarda insanın dilinin ucuna öle şeyler geliyor ki...!

Gündemi işgal eden, insanların neredeyse birbirini boğazlarcasına tartıştığı bu konuları, kim, nereden, ne maksatla bulup da gündeme getiriyor, anlamak mümkün değil!

En enteresanı da onca dert varken, ülke olarak adeta ateş çemberinin ortasında yaşarken, bu insanlar nasıl oluyor da binirileri tarafından ortaya atılan bu saçma sapan konulara sarılıyor.

Baksanıza Allah aşkına, ateş çemberi içerisinde yaşayan bir ülke, "Türkiyeli", "Türkiye Milliyetçiliği" kavgasına tutuştu!

Her an ocağına ateş bulaşacak bir ülkenin, bir milletin, Allah korusun böyle bir durumda da tutunacağı dal olan "Türk" ve "Türk Milliyetçiliği" nin birileri tarafından böylesine gündeme getirilen, en hafif ifadeyle delalet kokan konulara sarılması sizce normal mi?

Sanırım, bu kavgadan istenilen netice alınamadı, şimdi de şeriat tartışması başladı.

Hayat pahalılığı, gıda güvenliği, terör, trafik terörü, sınır güvenliği, değişen sınırlar ve yeniden çizilen dünya haritası konuları bir kenara atıldı, şimdi de şeriat kavgası başladı!

Bütün bunlar yetmezmiş gibi, bir futbol müsabakasında yaşananların Milli onur ve gurura(!) bağlanmasına ne demeli?

Baktığımızda, futbolda dünya arenasına Arda Gürel isminde bir evladımız çıkmış, bunun hoşluğunu yaşamak varken, nasıl olur da bu evladımızı alaşağı ederiz kavgası...!

Şöyle, bir iki dakikalığına başımızı iki elimizin arasına alıp, şu soruyu kendimize soralım:

Biz, gerçekten birey ve toplum olarak yeterince sağlıklı mıyız?