Patatesli rulo lezzet

Yayın Tarihi: 04 Temmuz 2024 Perşembe 10:16:00

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2024 Perşembe 10:16:00

Uyandığımızda kahvaltı ederek, ihtiyacımız olan enerjiyi almak fiziksel ve psikolojik açıdan kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar. Kahvaltı etmeyen kişiler yorgunluk, güçsüzlük, konsantrasyon bozukluğu, kan şekeri düşüklüğü ve gün boyu uykusuzluk yaşarken, kahvaltı edenler daha enerjik olur. Bu sebeple her gün kahvaltı yapmalı, besinleri atlamamalıyız. Hem doyurucu hem lezzetli tariflerden biri olan patatesli rulo börek tarifi haberimizde…

GUNES.COM

ABONE OL

Bu durumda her gün aynı tarz besin tüketmek sıkıcı gelebilir. Börek çeşitlerinin farklı tariflerini deneyerek kahvaltı sofrasına heyecan katabilirsiniz. Örnek olarak çıtır çıtır patatesli rulo börek gibi...

Patatesli rulo börek için malzemeler

5 adet haşlanmış patates

1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

3 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı kuru nane

3 adet yufka

200 gram beyaz peynir (yumuşak)

Patatesli rulo böreğin yapılışı

Büyük bir kabın içine patatesi, erimiş tereyağı, yumurta, tuz, kuru nane ve yoğurdu alarak iyice karıştırın. Bir yufkayı güzelce tezgaha serin.

Ardından patatesli harcı da sürerek üzerine beyaz peynir parçaları da ekleyin ve 2. yufkayı yayın yine patatesli harçtan sürüp, son kata da aynı işlemi uygulayın.

Üst üste dizilmiş olan yufkaları rulo yaparak sıkıca sarın. Kenarlarındaki fazlalıkları alıp, streç filme sararak buzluğa koyun. Kolayca dilimlenmesi için yaklaşık 1,5 saat buzlukta bekletin.

Börek hafifçe donunca, keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.

Dilimleri yağlı kağıt üzerine dizin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana, çıtır çıtır bir görünüm elde edene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.