Yurttan çıkan gönüllü baba

Yayın Tarihi: 07 Temmuz 2024 Pazar 18:44:00

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2024 Pazar 18:44:00

Babası öldükten sonra devlet korumasına verilen Özcan Sümer, okudu, çok çalıştı ve 4 bin kişiye istihdam sağlayan ünlü bir iç giyim markasının sahibi oldu. Fakirlikten yurtlarda büyümek zorunda kalan Sümer, şimdi çocuk evindekilere babalık yapıyor.

DEVLETE EMANET EDİLMİŞTİ

Rize'de yaşayan Sümer ailesinin 9 çocuğundan biri olan Özcan Sümer, 1967 yılında 5 yaşındayken babasını kaybetti. Sümer, maddi imkansızlıklardan dolayı abisiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çocuk evlerine yerleştirildi. Artık devlete emanet olan Sümer, 1978'de kazandığı Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Bölümünü tamamladı. İstanbul'da 1993'te şirketini kuran ve yıllar içinde büyük bir iç giyim markasına dönüştüren Sümer, şimdi 4 bin kişiyi istihdam ediyor.

YARDIMLARLA 'BEN' OLDUM

Bugün ihtiyaç sahibi çocukların yardımına koşan Sümer, "Yurt disiplininin bana verdiği başarı, beni ticarette başarılı kıldı. Şimdi 800 öğrenciye burs veren bir vakfın yönetim kurulu üyesiyim. Şahsım olarak 40 öğrenciye burs veriyorum. Bazı dernekler yurtlara yardım ederdi. Onlar yardım ettiği için ben varım. Belki onların unuttuğu basit bir yardımla 'ben' oldum. Bir öğrencide de benim durumum olursa, korunmaya muhtaç çocukların geleceği garanti olur" diyor.

Üç çocuk babası Özcan Sümer, "İki çocuğunu devlet korumasına veren aile, sonrasında köyün hemen hemen bütün korunması gereken insanlarını koruyan aile durumuna geldi" dedi.