20 yıllık araştırma sonuç verdi… Bu bitki yaşlanmayı geciktiriyor!

Yayın Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 15:31:00

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 15:31:00

Aydın'da yürütülen 20 yıllık çalışma, meyvelerini vermeye başladı. Bir araştırma kurumu tarafından yürütülen çalışmalar sonucu buğday çiminin yaşlanmayı geciktirdiği öğrenildi. Detaylar haberimizde…

20 yıldır süren araştırma nihayete erdi. Aydın'da bir araştırma merkezi, buğday çiminin kansere düşman olduğunu açıkladı. Özünde güçlü antioksidanlar muhteva eden buğday çimi adeta vitamin deposu. İşte kanser düşmanı buğday çiminin faydaları...

Tam 20 yıl boyunca doğadaki endemik bitkiler üzerinde çalışan Aydın'daki bir araştırma merkezi buğday çimine ilişkin ilginç veriler elde etti. Bu verilere göre buğday çimi yaşlanmayı geciktiriyor.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent merkezi koordinatörü Hakan Başlık, yürütülen proje sonucuna işaret ederek buğday çiminin vücudu genç tuttuğuna dikkat çekti.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BUĞDAY ÇİMİ TAVSİYESİ

Yaşlanmayı geciktirdiği öğrenilen buğday çiminin faydaları duyanları hayrete düşürdü. A, C, E, K vitaminlerini içerisinde bulunduran buğday çimi içerdiği yüksek klorofil ile vücuttaki oksijen taşıma kapasitesini artırıyor.

Demir, magnezyum ve kalsiyum gibi minerallerin yanı sıra antioksidanlar ve amino asitleri muhteva eden buğday çimi muhtelif besin maddeleri açısından da oldukça zengin bir bitkidir.

Buğday çimi, içerisinde bulunan mineraller ve vitaminlerle detoks etkisi yapabilir. Sindirim sağlığı açısından oldukça faydalı olan buğday çimi antioksidan özelliğiyle kanser hücrelerinin büyümesine mani olur.