Diz ağrınızı bıçak gibi kesecek… İbn-i Sina'dan asırlık tavsiye!

Yayın Tarihi: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 16:08:00

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 16:08:00

Tıp tarihinin önde gelen âlimlerinden olan İbn-i Sina, diz ağrısı sorununu 1 gecede geçiren bir yağ önerdi. Yaşadığı çağın birçok emiri, sultanı, ve hükümdarının tedavisi için reçete yazdığı bilinen İbn-i Sina diz ağrısı çekenlerin ağrısını bıçak gibi kesecek bir yağ önerdi. İşte İbn-i Sina'nın diz ağrısı çekenlere şifa olacak yağ önerisi…

Modern tıp denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan İbn-i Sina ilaçsız reçeteleriyle günümüze de ışık tutuyor. Öyle ki asırlar öncesinden diz ağrısı sorununa ilişkin yazdığı reçete bugüne bile ışık tutuyor.

ERİTİLEREK DİZE SÜRÜLMELİ!

Tıbbın temel taşlarını döşeyen İbn-i Sina diz ağrısı için de önemli tavsiyelerde bulundu. Mutfaklarda yemeklere katığı lezzetle bilinen kuyruk yağının da bu kapsamda pek çok faydası ortaya çıktı.

Öyle ki, mutfaklarda hala popülerliğini sürdüren kuyruk yağı, İbn-i Sina tarafından kemik düzelten yağı olarak adlandırılıyor.

Bilhassa kuyruk yağı eritip dizlere sürüldüğünde oldukça faydalı ve tesirli olabiliyor. Ancak İbn-i Sina kuyruk yağı kullanımının faydalarına ilişkin daha fazla araştırılma yapılmasını da öneriyor.

KUYRUK YAĞI KULLANIMININ FAYDALARI!

Kuyruk yağı cildi besler ve yumuşatır.

Saç derisi için nemlendirici vazifesi gören kuyruk yağı saçların sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar.

Kuyruk yağı, bağışıklık sistemini güçlendirir.

İçerisinde bulunan antioksidan özelliği vücut hücrelerini korur.

Kuyruk yağı, doğru kullanıldığında kemik ve eklem sağlığını güçlendirir.