İbn-i Şerif binlerce yıl önce şifasını duyurdu! Diş ağrısını bıçak gibi kesiyor

Yayın Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 12:13:00

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 12:13:00

Diş ağrısına ne iyi gelir merak ediliyor. Sağlık, şifa arayanlar doğal yöntemleri araştırıyor. Osmanlı zamanında yaşamış ünlü hekimlerden İbn-i Şerif, Yâdigâr adlı tıp kitabında diş ağrısı tedavisi için çözüm sunuyor. Şifalı besinlerden olan sarımsak da doğal tedavi yöntemlerinden biri. İşte, İbn-i Şerif'in diş ağrısı tedavisi için binlerce yıl önce tavsiye ettiği doğal yöntem sarımsak...

Hastalıklarına şifa arayanlar doğal çözümleri araştırıyor ve şifalı besinlerden faydalanıyor. Osmanlı Devleti'nde yaşamış önemli hekimlerden İbn-i Şerif şifa arayanlara Yâdigâr adlı tıp kitabı ile adeta kaynak oluyor.

Sebze, meyve ve bitkilerin faydalarını öğrenmek için yıllarca çalışan İbn-i Şerif, tüm bilgilerini Yâdigâr'da toplayarak binlerce yıl sonra bile insanlara şifa sunuyor. Ünlü hekim, mideden diş ağrısına kadar doğal ürünlerle birçok insanın derdine derman oluyor.

15. yüzyılda yaşamış Osmanlı Devleti'nin önemli hekimlerinden İbn-i Şerif'in Yâdigâr adlı tıp kitabında önerdiği şifalı besinler hastalıklara doğal çözüm arayanlar ve doğal yöntemlerle sağlığına kavuşmak isteyenler için birebir.

Püf noktalarıyla Boşnak Tatlısı tarifi!

Ünlü Osmanlı hekimi İbn-i Şerif'in kitabında bulunan şifalı besinlerden olan sarımsak da diş ağrısı için doğal tedavi arayanlara için çözüm oluyor. Peki, İbn-i Şerif'in diş ağrısı tedavisi için binlerce yıl önce tavsiye ettiği doğal yöntem sarımsak nasıl kullanılıyor?

Magnezyum eksikliği kabusunuz olmasın!

İşte, İbn-i Şerif'in binlerce yıl önce tavsiye ettiği diş ağrısını bıçak gibi kesen tedavi yöntemi...

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Sarımsak dövülüp dişin üzerine tutulursa da faydalıdır.

Hardalı dövüp dişe tutmakta çok faydalıdır.

Katran kireç ile karıştırılıp dişe tutulması da iyidir

Kâfûr da faydalıdır.

Defne yemişini dövüp sürmek de iyi gelir.

Harâretten olan diş ağrısına karlı ve buzlu su ağızda tutunca ağrı azalır.

İştah kabartan kahvaltı tarifi