Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! 'Hızlı Tren Hattı'nda yeni bir dönem başlıyor

Yayın Tarihi: 22 Eylül 2024 Pazar 15:32:00

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2024 Pazar 15:32:00

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi. Yıldızeli ve Elmadağ yüksek hızlı tren istasyonları hizmete açılıyor.

Hızlı Tren Hattı'nda yeni bir dönem başlıyor. Yıldızeli ve Elmadağ yüksek hızlı tren istasyonları 23 Eylül'de hizmete açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yıldızeli ve Elmadağ istasyonlarının, İstanbul-Sivas ve Ankara-Sivas YHT hatlarında yolcu kabul edeceğini müjdeledi. Yeni istasyonlar, seyahat konforunu artırarak yolculara hızlı ulaşım imkânları sunacak.

Yıldızeli ve Elmadağ İstasyonları, 26 Nisan 2023'te hizmete giren Ankara-Sivas hattı ve 4 Mayıs 2024'te faaliyete geçen İstanbul-Sivas Hattı'nın önemli parçaları olarak dikkat çekiyor.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, bu istasyonların, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti.

Yeni istasyonların açılmasıyla birlikte yolcu sayısının artması bekleniyor. Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bugüne kadar 1 milyon 306 bin yolcu seyahat etti, İstanbul-Sivas hattında ise sadece 4,5 ayda 200 bin 186 yolcu bu konforlu ulaşım imkânından faydalandı.

Bakanı Uraloğlu, hızlı tren ağının yalnızca bir ulaşım yatırımı değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal kalkınmanın da itici gücü olduğunu vurguladı.

Yeni istasyonlar, bölgeler arası bağı güçlendiren önemli köprüler olarak öne çıkıyor.