Keyifli zamanlar vaat ediyor! Farklı bir seyahat deneyimi yaşamak isteyenler için nehir rotaları

Yayın Tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 07:34:00

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 07:34:00

Farklı bir tatil arayanlar bu haber tam size göre. Keyifli zamanlar yaşamak, anılarına anı katmak isteyenler için nehir rotalarını sizler için derledik. İşte, dünyanın en keyifli nehir yolculukları önerisi...

AKŞAM Gazetesi

ABONE OL

Nehir seyahati için ilk akla gelen rotalardan biri kuşkusuz Nil. Nil nehri üzerinde yapılacak bir gemi gezisi, Mısır'ın antik harikalarını keşfetmek için harika bir yol. Mısır, "Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler" listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Yüzyıllardır Mısır'a hayat veren Nil Nehri üzerinde eski Mısır'dan kalma, tanrı ve tanrıçalara adanmış devasa tapınaklar, gösterişli mezarlar ve piramitlerin ihtişamı ile Mısır'ın büyüleyici dünyasını keşfedebilirsiniz. Akla gelebilecek her türlü modern konfora sahip gemiler ile yapacağınız bu keyifli nehir yolculuğu yaklaşık 3 veya 7 gün sürüyor. Luxor ve Aswan arasında yapılan nehir yolculuğu ile Howard Carter'ın Tutankhamun'un mezar odasını nerede keşfettiğini görüp, kalabalık pazarların kıvrımlı sokaklarında gezip, antik hiyeroglifler üzerine kafa yorabilirsiniz.

SU ÜZERİNDE SAFARİ

Afrika'da ikinci rotamız Botsvana, Chobe. Angola'dan akarak, Botswana'yı dolaşan ve Ngoma sınırında Chobe adını alan bu büyülü nehir, Botswana'nın kuzey sınırında Afrika'nın dördüncü büyük nehri Zambezi ile kucaklaşıyor. Kuzey Botswana'daki Chobe Ulusal Parkı, Afrika'daki en büyük safari alanlarından birine sahip olmasının yanı sıra bu parkı deneyimlemenin en heyecan verici yolunun nehir gemisi ile yapılıyor olması daha da ilgi çekici. Chobe Nehri üzerinde ilerlerken Afrika'nın büyülü safari deneyimine şahit olmak "hayatta bir kez yaşanacak deneyimler" arasında! Victoria Şelaleleri yakınındaki Chobe Milli Parkı'na da adını veren bu büyüleyici nehirdeki yolculuğunuzda, çift katlı safari teknesinin 360 derece dönerek maksimum görüş ve konfor sağlayan koltukları ile oturduğunuz yerden vahşi yaşama tanık olabilirsiniz.

MEKONG'DA BİR TUR

Güneydoğu Asya'nın kültürü, doğası ve manzaralarıyla en merak edilen ülkeleri Vietnam ve Kamboçya'yı nehir gemileri ile yakından tanımak benzersiz bir deneyim! Diğer nehir gezilerine göre vahşi yaşam manzaralarından çok aslında yerel halkın yaşam alanlarını daha çok görebilir, onların yaşamlarını derinden gözlemleme fırsatı bulabilirsiniz. "Güneydoğu Asya bölgesinin can damarı" Mekong Nehri boyunca farklı medeniyetler, halklar, dinler ve diller size bir kültür mozaiği sunuyor.

AMAZON'UN HARİKA DOĞASINI KEŞFEDİN

Ormanın derinliklerindeki gizleri çözmek isteyen birçok kaşifin aklını çelmeyi başaran Amazonları cruise seyahatleri ile keşfe çıkmak mutlaka yaşanması gereken deneyimler arasında. Doğanın kucağında, özel ve lüks gemilerle seyahat size kendinizi biricik hissettiriyor. Nefes kesen manzaralar, bereketli ormanlar, en güzel doğal yaşam görüntüleriyle asla unutulmayacak, sihirli bir seyahat yaşayabilirsiniz.

MUHTEŞEM AVRUPA'YI REN'DEN SEYREYLEYİN

Avrupa'nın en güzel kasaba ve şehirlerinin kıyısına kurulduğu ünlü Avrupa nehirlerinde salınırken kısa bir zamanda bile bugüne kadar bilmediğiniz güzellikleri keşfetmek kulağa nasıl geliyor? Özellikle Nisan-Ekim aylarında Ren, Main ve Tuna nehirleri üzerinde süzülen nehir gemileri size, bugüne kadar gördüğünüz şehirleri ve civardaki kasabaları bambaşka bir perspektifle tanımanıza olanak sağlıyor. Amsterdam'dan Basel'e uzanan Ren Nehri turları gibi daha kısa ölçekli rotaları tercih edebileceğiniz gibi tüm Avrupa'yı nehir üzerinde gezmek de bir alternatif olabilir. "Muhteşem Avrupa" rotasıyla Ren, Tuna ve Main nehirleri üzerinden Avusturya'dan Macaristan'a; Almanya'dan Slovakya'ya masalsı bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

ASYA'NIN EN UZUN NEHRİYLE ÇİN TURU

Çin'in uçsuz bucaksız topraklarına hayat veren Yangtze; dünyanın üçüncü, Asya'nın ise en uzun nehri. Şangay'da sona eren yolculuğuna Tibet platolarının buzullarında başlayan bu dev nehir, pek çok nehir turunun da gözdesi durumunda. Nesli tükenmekte olan Çin timsahı ve nehir yunusu gibi türlere de ev sahipliği yapan Yangtze nehir yolculuğu sırasında Wu ve Quatang boğazlarının sunduğu görsel şölenle mest olup, hayalet şehir Fengdu'nun başyapıtlarından biri olan Fengdu Tapınağı'nı keşfederek, Xian ve Pekin gibi önemli noktalarını görebilirsiniz.