Türkiye'nin en iyi 5 trekking rotası

Yayın Tarihi: 07 Ağustos 2024 Çarşamba 15:54:00

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2024 Çarşamba 15:54:00

Türkiye'nin eşsiz doğal güzelliklerini, tarihini ve kültürünü adım adım yürüyerek keşfetmek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken en iyi 5 trekking rotasını derledik.

gunes.com/Özge Çelikbaşlı

ABONE OL

Hem şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenler hem de doğada vakit geçirip spor yapmak isteyenler için doğa yürüyüşleri en doğru tercih. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde keşfedilmeyi bekleyen birçok trekking rotası bulunuyor. Manzarasıyla ve tarihi dokusuyla mutlaka görülmesi gereken 5 rotayı sizler için derledik.

1. LİKYA YOLU

Ülkemizde trekking denilince akla ilk gelen Likya yolu, dünyanın en güzel yürüyüş parkurlarından birisi. Fethiye'den başlayıp Antalya'ya kadar uzanan antik Likya Yolu, tam 560 km.

2. KAÇKAR DAĞLARI

Eşsiz Karadeniz manzarasına karşı doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için en iyi lokasyon Kaçkar Dağları. Engebeli olan yürüyüş parkuru macera severlerin gözdesi.

3. FRİG YOLU

Frigya medeniyetine ait kalıntıları görebileceğiniz tarihi Frig yolu, Afyonkarahisar'dan başlayıp Kütahya'da son buluyor. Tarihte bir yolculuk yapıyormuşsunuz gibi hissettiren antik yol toplamda 506 km.

4. IHLARA VADİSİ

Doğa, tarih ve kültürün bir arada bulunduğu nadir yerlerden birisi olan Ihlara Vadisi, Melendiz Çayı'nın aşındırması sonucunda oluşuyor.

5. HİTİT YOLU

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hitit Yolu, Anadolu'nun zengin tarihi ve kültürel değerlerini keşfetme imkanı sunuyor.