Apple, robot kollu iPad geliştiriyor

Yayın Tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 23:23:00

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 23:23:00

Apple, yapay zeka alanındaki ilerlemeleri günlük ev aletleriyle birleştirebilecek robotik kola sahip bir iPad geliştiriyor. Şirketin geliştirdiği bu yeni ürün, bir robotik kola bağlı bir iPad olacak ve ekranı 360 derece dönebilir halde olacak. Meta Portal gibi cihazları andırsa da, çok daha ileri teknolojilere sahip olacak bu robotun ekranı, aynı zamanda robotun yüzü olarak da işlev görecek ve kullanıcılar tamamen sesli komutlarla kontrol edebilecek.

İddialara göre Apple, yapay zeka alanındaki ilerlemelerden yararlanmayı hedefleyen ilk robotik cihazını tanıtmaya hazırlanıyor. Şirketin geliştirdiği bu yeni ürün, bir robotik kola bağlı bir iPad olacak ve ekranı 360 derece dönebilir halde olacak.

TAMAMEN SESLİ KOMUTLARLA KONTROL EDEBİLECEK

Meta Portal gibi cihazları andırsa da, çok daha ileri teknolojilere sahip olacak bu robotun ekranı, aynı zamanda robotun yüzü olarak da işlev görecek ve kullanıcılar tamamen sesli komutlarla kontrol edebilecek.

APPLE'A ARAYI KAPATMA FIRSATI

Apple'ın yapay zeka çağı için tasarladığı ilk ürün olarak nitelendirilebilecek bu robot, büyük olasılıkla 2026 veya 2027'de piyasaya sürülecek. Şirketin bu alanda diğer rakiplerine kıyasla geri kaldığı düşünüldüğünde, bu takvim Apple'a arayı kapatma fırsatı sunabilir.

APPLE'IN İLK ROBOTİK CİHAZLARINDAN BİRİ OLACAK

Eğer planlandığı gibi piyasaya çıkarsa, bu ürün muhtemelen Apple'ın ilk robotik cihazlarından biri olacak. Şirketin ayrıca evde dolaşabilen mobil bir robot üzerinde çalıştığı ve hatta insansı modeller geliştirme olasılığını araştıran ekiplerinin olduğu da biliniyor.