Çok tuzlu yemeğin çözümü: Patates

Yayın Tarihi: 05 Eylül 2024 Perşembe 17:49:00

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2024 Perşembe 17:49:00

Tuz denizi bir yemek sizi üzebilir. Ama tuzlu yemeği çöpe dökmenize gerek yok. Birkaç ipucu tuzlu yemek için telafi olabilir. İşte size 3 yöntem…

GUNES.COM

ABONE OL

Bazen yemeğe attığımız tuz bize sürpriz yapabilir, haddinden fazla olabilir. Eğer bu bir davet değilse hiç panik yapmayın. Çünkü tuzlu yemeği kurtarmanın birkaç yöntemi var.

Özellikle patates tuzlu yemeklerin kurtarıcısıdır. Patates tuzu emer. Ama tek yöntem bu değil. Tuzlu yemek durumunu düzeltmek için başka numaralar kullanmanız gerekebilir. Tuzlu yemek için telafi yöntemleri bir araya getirdik.

PATATES EKLEME

Bir patatesi soyun, iyice yıkayın ve doğrudan tencereye veya tavaya koyun. Geri kalan malzemelerle birlikte on dakika kadar kaynamaya bırakın. Kızarmış tavuk veya sotelenmiş sebze gibi yemekler için patatesi küpler halinde kesin ve hazırlanan karışıma ekleyin.

SUYLA SEYRELTME

Patates yeterli değilse, taze sebzeler, baklagiller gibi az tuzlu malzemeler ve hatta tuz konsantrasyonunu seyreltmek için biraz su ekleyin. Dikkatli olun, yemeğin genel tadını değiştirmeyecek şekilde ekleyin.

BAŞKA TARİFLE BİRLEŞTİRME

Bazen, tüm çabalarınıza rağmen yemek biraz fazla tuzlu kalır. Atmayı düşünmeden önce onu başka bir tarifte nasıl yeniden kullanabileceğinizi düşünün. Örneğin, çok tuzlu bir güveç, başka bir yemeğin sosunun temeli veya bir çorbanın et suyu olabilir.