Ev baklavası tarifi! MasterChef izleyenler için çıtır çıtır lezzet

Yayın Tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 17:02:00

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 17:02:00

MasterChef'te kaptanlık oyunu yemeği baklava oldu. Akşam yemeği sonrası sıcacık bir çayın yanına gidecek, evde baklava isteyenlere kolaylıkla yapabilecekleri adım adım bir baklava tarifi hazırladık. İşte MasterChef ev baklavası tarifi…

Ev baklavası tarifi merak ediliyor. Çünkü MasterChef'in bugünkü bölümünde kaptanlık oyunu yemeği ev baklavası oldu. Şeflerin büyük bir iştahla tadına baktıkları ev baklavasını en iyi yapan yarışmacı, mavi takımın kaptanı oluyor.

Evinde yapmayı denemek isteyenler için söyleyelim; evde baklava yapmak hiç de zor değil.

EVDE BAKLAVA İÇİN MALZEMELER

Oda sıcaklığında 100 gram tereyağı

1/2 ölçüde çay bardağı sıvı yağ ve 1/2 ölçüde çay bardağı süt

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı sirke ve 2 yemek kaşığı yoğurt

1/4 ölçüde çay kaşığı tuz

1 çay bardağı su ve 1 su bardağı nişasta

4 su bardağı un

Baklavanın şerbeti için

2,5 ölçüde su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1/4 ölçüde adet limonun suyu

İçi için:

250 gram ölçüde toz Antep fıstığı

50 gram ölçüde file Antep fıstığı

Üzeri için:

250 gram ölçüde eritilmiş tereyağı

EVDE BAKLAVA TARİFİ

İlk olarak baklavanın hamurunu hazırlayın. Derin bir kap içerisine; yumurta, yoğurt, su, sirke, tuz, süt, tereyağı ve sıvıyağı birleştirip karıştırın.

Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın, hamur toparlandıktan sonra kaptan alıp tezgaha koyun. Un ilave edip buradan ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hazırladığınız hamuru eşit parçalara bölüp bir beze haline getirin. Tatlı tabağı büyüklüğünde bezeleri açın. Bu sırada tezgaha nişasta serpin.

Bezelerin işlemleri bittikten sonra üzerlerini temiz bir bez ile örtüp 40 dakika süreyle dinlendirdin. Daha sonra da üzerlerine nişasta serpip birkaç tanesini üst üste koyun ve baklava tepsinizin genişliğinde açın. Tepsinizi bu sırada tereyağ ile yağlayın.

İşlemler tamamlandıktan sonra yufkaları birbirinden ayırın. Açmış olduğunuz bu yufkaları, alt ve üst katman olarak ikiye bölün. İlk katları serin ve aralarına, eritmiş olduğunuz tereyağı sürün. Ortaya fıstık serin.

Tüm işlemler bittikten sonra karelere bölün. Üzerlerine kalan tereyağı sürün. 195 derecede ısıtılmış bir fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra da 180 derecede 35 dakika pişirin.

Çıkardıktan sonra da sıcak şerbetini dökün. Şerbet çekildikten sonra da üzerine fıstık serpiştirin.