Limonun faydasını duyan çamaşır makinesinde kullanıyor

Yayın Tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 10:37:00

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 10:37:00

Çamaşır makinesinin deterjan gözünde tortular birikirse makineniz bozulabilir. Bu yüzden çamaşır makinesinin deterjan gözünü iyi temizlemeniz gerekir. Peki, limonla ve sirkeyle saldırıya geçmeye ne dersiniz? Temizlik biraz da saldırganlık ister? Kolları sıvayın ve limonla, sirkeyi hazırlayın…

Limon ve sirke temizlik için mükemmel ürünlerdir. Çamaşır makinesinde de işe yarayan bu ikiliyi kullanarak tek kuruş harcamadan tertemiz bir çamaşır makinesine kavuşabilirsiniz.

Çamaşır makinesinin deterjan gözü sık sık pütürlenir, tortular oluşur.

Bu çekmeceyi parlatmak için iki popüler ürünün temizleme potansiyeline güvenebilirsiniz: limon ve sirke. Bir kuruş harcamanıza gerek yok. Hem beyazlatıcı, hem antibakteriyel hem de koku giderici olan bu ikili çamaşır makinenizi yenileyecek.

Diyabete kaya gibi kahvaltılık! Canan Karatay'ın nefis soğanlı tarifi

ADIM ADIM ÇAMAŞIR MAKİNESİ TEMİZLİĞİ

Bir kâseye 2 limonun suyunu sıkın, 1/2 su bardağı sirke ve 1 su bardağı su ekleyin.

Çamaşır makinesinin çekmecesini çıkarın ve lavaboya yerleştirin. Çekmecedeki tüm kalıntıları gidermek için iyice durulayın ve temizleme solüsyonuna batırın.

10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra tüm bileşenleri fırçayla dikkatlice fırçalayın. Daha sonra suyla durulayın.

Bölmelerin tıkalı olduğunu fark ederseniz dikkatlice temizleyin.

Limon gibi sirke de çamaşır çekmecesini temizlemek için mükemmeldir.

Tek başına bile kullanabilirsiniz. Bir litre sıcak suya bir bardak sirke dökün ve çekmeceyi elde edilen solüsyonda bir saat bekletin. İyice temizleyin ve kurumaya bırakın.

Zekayı ortaya çıkaran kişilik testi

Dikkat!

Yukarıda belirtilen çeşitli sorunlardan kaçınmak için deterjan çekmecesinin sık sık temizlenmesi önemlidir.

Bu düzenli bakımın yanı sıra, herhangi bir yıkama işleminden sonra tambur kapısını daima açık tutmayı da unutmayın. İyi havalandırma, iç mekândaki nemin zararlı etkilerini, özellikle küf oluşumunu ve kötü kokuların oluşmasını önleyecektir.

İsmine göre nasıl bir insansın? Astrolog Nilay Dinç'in isim analizi