MasterChef'te lastik gibi uzayan mıhlama tarifi! İçine bir kaşık eklerseniz...

Yayın Tarihi: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 21:23:00

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 21:23:00

MasterChef'i izleyenler mıhlama ve kuymak tarifi aramaya başladı. Lastik gibi uzayan mıhlama yapmak için birkaç püf noktası bulunuyor. İster Karadenizli olun ister olmayın, bu tarifle hazırlayacağınız mıhlama, damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. İşte, MasterChef'teki pratik ve lezzet dolu Karadeniz usulü mıhlama tarifi...

GUNES.COM

ABONE OL
MasterChef'ten sonra mıhlama tarifi merak konusu oldu. Lastik gibi uzayan mıhlama tarifinin püf noktası yağında gizli. Şeflerin zevkle tattığı mıhlama tarifini sizler için hazırladık.

Karadeniz mutfağının kalbinden gelen mıhlama, sofralara neşe katan, peynirin ve tereyağının muhteşem uyumunu sunan bir lezzet harikasıdır. Sabah kahvaltılarında mis gibi kokusuyla iştahları kabartan mıhlama, yumuşacık ekmekle buluştuğunda adeta damaklarda şölen yaşatır. Hem yapımı kolay hem de tadı dillere destan olan bu tarifi denemeden geçmeyin!

MIHLAMANIN PÜF NOKTASI NE?

Karadeniz usulü mıhlama, tereyağı, mısır unu ve peynirin enfes birleşimiyle damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Kahvaltı sofralarınızın baş tacı olacak bu mıhlama tarifi, kolay yapımı ve lezzetiyle herkesin favorisi olacak.

Mıhlamanın püf noktası peyniri ve yağında gizli. Lastik gibi uzaması için bu ürünlerin mıhlamaya uygun olması gerekir.

MALZEMELER:

- 2 yemek kaşığı mısır unu

- 2 yemek kaşığı tereyağı (tercihen Trabzon tereyağı)

- 1 su bardağı su

- 1 su bardağı rendelenmiş Trabzon peyniri (veya çeçil peyniri)

YAPILIŞI:

1. Tereyağını Eritin:

Geniş bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. Tereyağının erimesini beklerken, onun o muhteşem kokusu tüm mutfağı saracak.

2. Mısır Ununu Kavurun:

Eritilen tereyağına mısır ununu ekleyin ve kavurmaya başlayın. Mısır unu, altın sarısı rengini alana ve mis gibi kokmaya başlayana kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Bu aşama, mıhlamanın lezzeti için oldukça önemlidir.

3. Suyu Ekleyin:

Kavrulan mısır ununun üzerine suyu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Bu aşamada mıhlama, yavaşça kıvam almaya başlayacak.

4. Peyniri Ekleyin:

Suyunu çeken mısır ununun üzerine rendelenmiş Trabzon peynirini ekleyin. Peynir eriyip uzayan bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Peynirin bu şekilde uzaması, mıhlamanın en sevilen özelliğidir.

5. Servis Edin:

Mıhlamanız hazır! Sıcacık mıhlamayı taze ekmekle birlikte hemen servis edebilirsiniz. Bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Afiyet olsun!