MasterChef'te bugün ne var? Danilo şef uyardı! İşte tiramisu yaparken en çok yapılan hatalar…

Yayın Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 16:59:00

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 16:59:00

MasterChef yarışmasının kaptanlık oyunu için fragmanı yayınlandı. Jüri üyelerinden Danilo Zanna'nın ünlü "Al Beni Yukarı" tiramisu tarifi ise fragmanla beraber merak edilmeye başladı. Danilo Şef'in özel olarak hazırladığı ve imza tatlısı haline gelen bu tiramisu, birçok insan tarafından büyük ilgi görüyor. Peki, Danilo Şef'in "Al Beni Yukarı" adıyla bilinen tiramisu tatlısı nasıl yapılır? Danilo Zanna'nın özel tarifi tiramusunun sırrı ne? İşte MasterChef Danilo Şef'in tarifine dair püf noktalar…

MasterChef programında beğeni ve merak toplayan tiramisu tatlısı, kaptanlık yarışıyla beraber tekrar popüler hale geldi. MasterChef jüri üyelerinden biri olan Danilo Zanna'nın imzası haline gelen tiramisu iştahınızı kabartıyor olabilir. Peki Danilo Zanna'nın tiramusu tatlısını özel kılan ne?

HAZIRSANIZ BAŞLAYALIM

Leziz tatlıyı herkes evinde yapmak istiyor ama tiramisu tatlısının yapım aşamaları ve kullanılan malzemeler, bu tatlıyı kusursuz bir şekilde hazırlamak isteyenler için oldukça önemlidir. İşte Danilo Zanna'nın özel tiramisu tarifinin püf noktaları...

TİRAMİSU MALZEMELER

400 gramlık labne

4 yumurta

4 yemek kaşığı pudra şekeri

Kedidili

100 gram çilek

20 g şeker

Bitter çikolata topları

Kakao

TİRAMİSU TARİFİ

MasterChef tiramisu tarifi için öncelikle yumurtaların akı ve sarısını farklı kâselere alalım. Yumurta aklarına biraz tuz ilave ederek kar gibi oluncaya kadar iyice çırpalım. Ardından yumurta sarılarına şeker ekleyerek mikserle çırpmaya devam edelim. Unutmayın! homojen karışım tiramisunun püf noktalarından biridir.

Daha sonra karışımımıza labne'yi de ekledikten sonra karıştırmaya devam edelim. Çırpılmış yumurta aklarını da ekleyerek kaşık yardımıyla krema haline gelinceye karıştıralım. Ardından hazırladığımız kremayı sıkma torbasına dolduralım. Çilekleri dilimleyelim ve bir tencerede şeker ile pişirelim. Biraz su ekleyerek, hafifçe çatal yardımıyla ezelim.

Tiramisuyu koyacağımız kupların en altına krema sıkalım. Daha sonra üzerine çikolata toplarını koyarak biraz daha krema sıkalım.

Kedidillerini ortadan ikiye bölerek inceltelim. Kedidillerini hazırladığımız tenceredeki çilekli sosa batırarak ve iyice ıslatmaya özen gösterelim. Ardından kremanın üzerine dikkatle dizelim. Son olarak tekrar krema ekleyerek süzgeç yardımıyla kakaoyu üzerine serpelim.

Tiramisu tarifiniz servise hazır, çilekle süsleyerek sevdikleriniz keyifle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun...