MasterChef'te siyah sarımsağın faydası ne? Siyah sarımsak nasıl pişirilir?

Yayın Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 09:11:00

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 09:11:00

MasterChef izleyenler, “Siyah sarımsak evde nasıl yapılır? Siyah sarımsak nasıl kullanılır?” sorularının cevabını araştırıyor. Siyah sarımsağı genelde üst düzey şefler sık kullanır. Evde siyah sarımsak yapabilirsiniz. Ancak püf noktası var. Sadece ekstra uzun bir kavurma işlemi var. İşte MasterChef'te eleyici ürün olan siyah sarımsakla ilgili tüm detaylar…

MasterChef izleyenler siyah sarımsak nasıl bir şey diye merak ediyor. Siyah renk yaygın bir kimyasal reaksiyondan kaynaklanır. Bu, sotelenmiş soğan, kavrulmuş biftek, kızarmış ekmek, simit ve hatta kavrulmuş kahve çekirdekleri gibi birçok yiyecekte kahverengileşmeye neden olan şeydir. Ayrı bir lezzet verir. Peki, evde siyah sarımsak yapılır mı? Siyah sarımsak nasıl kullanılır?

MasterChef'te bugünün eleyici ürünü siyah sarımsak oldu. Yarışmacılar siyah sarımsağı sık kullanarak lezzetleri şeflere beğendirmeye çalışacak. Kim ne yapar bilemiyoruz. Ama işte siyah sarımsak detayları...

EVDE SİYAH SARIMSAK TARİFİ

Siyah sarımsağın yaratılmasında hiçbir gizem yoktur. Sadece orta düzeyde ısı ve zaman, taze bir sarımsak başını bu kremsi siyah karışıma dönüştürecektir.

Sarımsağı yaklaşık 4 hafta boyunca 140 °F / 60 °C'de tutmak (sarımsağın kurumamasını sağlayarak) mükemmel sonuçlar verecektir. Bunu ekstra uzun ve yavaş bir kavurma işlemi olarak düşünün. Katlanabilir mayalama Kabı, siyah sarımsak yapmak için ideal ortamı sağlar.

Sarı soğan mı kırmızı soğan mı faydalı?

SİYAH SARIMSAĞIN FAYDASI

Siyah sarımsaktaki antioksidan içeriği normaline göre daha fazladır.

Özellikle Uzak Doğu ülkelerinde oldukça popüler olan, güçlü antioksidan kaynağı siyah sarımsağın faydaları arasında, kalp ve damar sağlığını koruması yer alıyor.

Üstelik siyah sarımsak kokusuz ve yenildikten sonra vücutta koku yapmıyor.

SİYAH SARIMSAK HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Siyah sarımsak makarnalarda, et yemeklerinde, köfte harcının içinde, kahvaltıda kızarmış ekmeğin üzerine, domates ve pizza soslarında kullanılabilir. Farklı bir lezzet katar.

Kişilik testi: Bencil misin faydalı mı ortaya çıkıyor!

Sağ elin kaşınması paraya mı işaret? Sol el kaşınıyorsa dikkat!