Celal Bayar gibi Trump! ABD'ye komünizm gelir mi?

Yayın Tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 18:25:00

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 18:25:00

Joe Biden'ın yarıştan çekilmesiyle birlikte ABD'de 5 Kasım'da düzenlenecek olan başkanlık seçimleri Donald Trump ve rakibi Kamala Harris arasında çekişmeli bir şekilde geçiyor. Kamala Harris'in radikal bir solcu olduğunu ve seçilmesi halinde ABD'nin tam manasıyla komünist bir ülke haline geleceğini savunan Trump'ın bu sözleri bizlere Celal Bayar'ın ‘Bu kış Türkiye'ye komünizm gelebilir' sözünü hatırlatıyor. Türkiye'ye hiç o kış gelmedi, peki ya ABD'ye bu kış komünizm gelir mi? Keyifli okumalar…

Elif ÇARMAN

ABONE OL

Türkiye'nin üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar, (Kendisi 103 yaşında hayatını kaybetmiştir) "Bu kış Türkiye'ye komünizm gelebilir" cümlesini kullanmıştı.

İstenmiyor mu? Yine tartışma konusu oldu

Türkiye siyasetine girmiş Bayar'ın komünizm sözleri bir süre sonra ülkemizde mizah konusu haline gelmişti.

DONALD TRUMP'IN AĞZINDAN KOMÜNİZM DÜŞMÜYOR

Şimdilerse ise 'Komünizm gelebilir' sözü Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın ağzından düşmüyor.

TRUMP VE HARRIS ARASINDA KIYASIYA MÜCADELE

Joe Biden'ın yarıştan çekilmesiyle birlikte ABD'deki başkanlık yarışı Donald Trump ve rakibi Kamala Harris arasında geçiyor.

"KAMALA KOMÜNİSTLERE BENZİYOR"

Trump, Harris'in gerek sözlerini gerekse tipini dahi komünistlere benzetiyor.

Konuşmalarıyla basına sık sık malzeme veren Trump, rakibinin suratını hedef alarak, "Kamala komünistlere benziyor." sözleriyle gündeme gelmişti.

Yatırımcıya temkin uyarısı! Küresel piyasalar negatif seyrediyor

TRUMP'DAN KENDİNE ÖVGÜ: BEN KAMALA'DAN DAHA GÜZELİM

Ayrıca Harris'in Time dergisinin kapağındaki çizimini de eleştiren Trump, "Bir sürü fotoğraf çekmişler ama işe yaramamış, bu yüzden bir ressam tutmuşlar. Ben Kamala'dan çok daha iyi görünüyorum." diyerek ağır eleştirilerde bulundu.

ABD'de 5 Kasım'da düzenlenecek olan başkanlık seçimleri öncesinde Donald Trump, sosyal medya hesaplarından da Kamala Harris'i hedef almaya devam ediyor.

KAMALA'YA YAPAY ZEKALI KOMÜNİST KONGRESİ

Geçtiğimiz günlerde Trump, Harris'in konuşacağı Chicago'daki Demokrat Parti Kongresi'ni yapay zekayla komünist parti kongresine çevirdi. Trump'ın bu paylaşımı sosyal medya platformlarında günlerce konuşuldu.

YOLDAŞ KAMALA HARRIS

Harris'in açıkladığı hedefleri "Sovyetler Birliği'nin ekonomik sistemine" benzeten Trump, "Kamala, konuşmasında tam bir komünist gibiydi. Yoldaş Kamala, sosyalist fiyat kontrolleri uygulamak istediğini açıkladı. Bunun daha önce hiç işe yaramadığını gördünüz." şeklinde eleştirdi.

"ABD KOMÜNİST BİR ÜLKE DEĞİL"

Kamala Harris'in radikal bir solcu olduğunu ve seçilmesi halinde ABD'nin tam manasıyla komünist bir ülke haline geleceğini savunan Trump, "Burası ABD. Biz komünist bir ülke değiliz. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

ABD'YE BU KIŞ KOMÜNİZM GELİR Mİ?

Trump sözleriyle bize Celal Bayar'ı anımsatıyor... Türkiye'ye komünizm gelmedi, peki ya Harris ile ABD'ye bu kış gerçekten komünizm gelebilir mi?

"Temel amacımız enflasyonu düşürmek"