Suriyeli futbolcudan skandal! Sahte kimlikle takıma girdiği ortaya çıktı... Şampiyonluk geri alındı

Yayın Tarihi: 28 Eylül 2024 Cumartesi 15:13:00

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2024 Cumartesi 15:13:00

Gaziantep'te Amatör Lig'deki Karkamış Barak Spor'da Türk kuzeninin kimliğiyle forma giyen Suriye uyruklu kişi takımı şampiyonluğa taşıyınca kimliğinin sahte olduğu da ortaya çıktı. Takımın 3 puanı silinerek şampiyonluğu geri alındı. Türk kuzeninin kimliğiyle, oynadığı takımı şampiyonluğa ulaştırdı. Yapılan itirazlar sonucu Suriyeli futbolcunun lisansı sahte çıkınca, verilen şampiyonluk geri alındı.

Gaziantep'te yaşayan Suriye uyruklu 30 yaşındaki Addurrahman Cüneyd, 2022'de Gaziantep 1'inci amatör küme B grubunda mücadele eden Karşıyaka Gençlik Spor Kulübü'nün seçmelerine katıldı. Seçmelerde beğenilen Cüneyd'ten lisansının çıkarılması için resmi evrak istendi. Türk vatandaşı olmayan adam, kendisine benzeyen ve daha önce Türk vatandaşı olan Hüseyin Leyla'nın kimliğini kullandı.

Takıma alınan Cüneyd, daha sonra Karkamış Barak Spor'da forma giymeye başladı. Gazikent Spor Kulübü'yle karşı karşıya gelen takım maçı 2-0 kazanınca bir üst lige yükseldi. Gazikent takımıysa Cüneyd'in başka kimlik kullandığını söyleyerek itiraz etti.

ŞAMPİYONLUK GERİ ALINDI

İtiraz sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Tahkim Kurulu, Karkamış Barak Spor'un 3 puanını silip, 3-0 mağlup sayılmasına hükmetti, şampiyonluk geri alındı. Abdurrahman Cüneyd'e ise 24 resmi müsabakadan men cezası verildi.