Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın eşi o geceyi anlattı: Şehit olduğunu telsizden öğrendim

Yayın Tarihi: 28 Eylül 2024 Cumartesi 08:06:00

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2024 Cumartesi 08:06:00

İstanbul Ümraniye'de karakoldan kaçan suç makinesi Yunus Emre Geçti'nin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın polis eşi Semih Yılmaz o geceyi anlattı. Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın eşi Semih Yılmaz, "Saldırıyı telsiz anonsu ile öğrendim. Eşimin vurulduğunu arkadaşım yolda söyledi." dedi.

İstanbul Ümraniye'de karakoldan kaçan suç makinesi Yunus Emre Geçti'nin (19) silahlı saldırısı sonucu şehit olan Şeyda Yılmaz'ın (27) kendisi gibi polis olan eşi Semih Yılmaz, şehadet haberini telsizden öğrendiğini söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu: "Aynı vardiyada çalışıyorduk. 23.30 gibi telsiz sesi duydum. 'Dudullu Polis Merkezi'ndeki polis yaralandı' diye, hemen eşimi aradım. Açmadı, çok merak ettim. Yolda giderken silah arkadaşım, 'Vurulanlardan birisi de senin eşinmiş' dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü."

ŞEHİT OLMAYI ÇOK İSTİYORDU

Hemen hastaneye geçtiğini anlatan Semih Yılmaz, "Şeyda şehit olmayı çok istiyordu. 'Önce ben olayım sonra sen' demişti" ifadelerini kullandı. Yılmaz, katilin 26 ayrı suç kaydı olmasına rağmen serbest bırakılması için de "Tüm ülke olduğu gibi ben de çok sinirliyim" dedi.

ADI TRİBÜNE VERİLDİ

Sivasspor, 4 Eylül Stadı'nda kadın tribününün adını 'Şehit Polis Şeyda Yılmaz Tribünü' olarak değiştirme kararı aldı. Kulüp Başkanı Bahattin Eken, "Bu karar, milletimizin ve kulübümüzün, şehitlerimize duyduğu minnetin ve onlara olan sonsuz saygımızın bir nişanesi" dedi.