Deha Bilimlier: "Tayfun da sayemde gündeme geldi"

Yayın Tarihi: 08 Temmuz 2024 Pazartesi 09:46:00

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2024 Pazartesi 09:46:00

Deha Bilimlier AKŞAM YILDIZI programında Yasemin İlan'ın konuğu olmuş ve '90'lı yılların şarkıcıları hakkında bazı açıklamalarda bulunmuştu. Deha Bilimlier'in bu sözlerine bazı isimlerden tepki gelmişti. O isimler arasında Tayfun Duygulu da vardı. Deha Bilimlier, Tayfun Duygulu'nun kendisiyle alakalı sözlerine, Doksanlar kavgasını yeniden alevlendiren bir karşılık verdi.

Deha Bilimlier AKŞAM YILDIZI'nda Yasemin İlan'a açıklamalarda bulunmuş ve "90'lı yılların popçuları sahnelerde tercih edilmiyor' açıklamasını yapmıştı. "Hadi Yine İyisin" şarkısıyla Doksanlı yıllara damgasını vuran Tyafun Duygulu bu sözleri affetmemiş ve, "20 yıl sonra benim olduğum yerde inşallah konser verir. Eğitimi ne? 90'lar büyük camia... Bu konunun muhatabının ben olduğunu düşünmüyorum. Ben üzerime alınmıyorum ama o camiaya ayıp etmiş. Buray kardeşim gibi mütevazi olmayı da öğrenir" karşılığını vermişti.

Duygulu, "Siz Deha Bilimlier'i 10 yıl sonra nerede görüyorsunuz?" sorusuna, "Önce olsun. Önce olacak ondan sonra bir şey söylenecek. Söylemiş olduğunu kendisine iade etmek lazım" yanıtını vermişti.

DEHA BİLİMLİER'DEN '90'LAR AÇIKLAMASI

Deha Bilimlier daha önce Seda Sayan'ın da yorumladığı 'Git Git Yoluna' isimli şarkısını yayımladı. Geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda 90'lar şarkıları ve sanatçılarıyla ilgili yaptığı açıklamalara açıklık getiren Bilimlier, yanlış anlaşıldığını söyledi.

Ünlü şarkıcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Benim anlatmak istediğimi herkes yanlış anladı... Sahnede en çok 90'lar okuyan benim. Yeni şarkım bile 90'lar dedi. Aslında bizim konumuz; '90'larda bir şarkıyı patlatıp devamını getiremeyip başarıyı elde edemeyenler için. Ve bugün o isimlerin halen '90'lar adı altında sahne alıp '90'ların ekmeğini 2024 yılında yemeğe çalışmalarından bahsetmiştim aslında. Durum bundan ibaretti aslında. Bir kariyer kontrolü yapamadılar ve halen şu an "doksanlar" diye bağırıyorlar. Bağırmanıza gerek yok, artık '90'lar sizin için bitmiştir demek istemiştim aslında ama konular nerelere nerelere geldi. Garo Mafyan'lara, Sezen Aksu'lara döndü iş ama konumuz kesinlikle bu değildi yani." dedi.

DEHA BİLİMLİER TAYFUN DUYGULU'YA CEVAP VERDİ

Kendisine göndermede bulunan Tayfun Duygulu içinde açıklamada bulunan Bilimlier, şunları söyledi:

"Çok da tatlı bir insan aslında Tayfun, severim de aslında özünde. Ama sonuç olarak Tayfun da bugünlerde sayemde gündeme geldi. Haydi yine iyisin Tayfun diyorum."