Yıldız sarayı ziyaretçilerini bekliyor… Eylül'e kadar ücretsiz!

Yayın Tarihi: 23 Temmuz 2024 Salı 14:31:00

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2024 Salı 14:31:00

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerine tanıklık eden Yıldız Sarayı, altı yıl süren restorasyonun ardından yeniden ziyarete açıldı. Yıldız Sarayı, 1 Eylül'e kadar pazartesi dışında her gün ücretsiz olarak gezilebilecek.

Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde inşa edilen Yıldız sarayı, altı yıl süren restorasyonun ardından ziyarete açıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Yıldız Sarayı'nı ilk günde 5 bin 464 kişi ziyaret etti.

1 Eylül'e kadar pazartesi dışında her gün ücretsiz olarak gezilebileceği duyurulan Yıldız Sarayı, 9.00 - 17.30 saatlerinde ziyaret edilebilir.

YILDIZ SARAYI'NIN TARİHİ

Osmanlı padişahlarının Dolmabahçe Sarayı'ndan taşınmasının ardından ana ikametgah olarak kullanılan Yıldız Sarayı, İstanbul'da Beşiktaş ilçesinde bulunuyor.

III. Selim'in annesi Mihrişah Sultan için yaptırdığı bir köşk, sarayın temelini oluşturdu. Mahmud döneminde bu bölgeye yeni köşkler eklendi. Ancak, Yıldız Sarayı'nın bugünkü halini alması II. Abdülhamid döneminde gerçekleşti.

Bir süre askeri okul ve kışla olarak hizmet veren Yıldız Sarayı, günümüzde müze ve kültürel etkinlikler için kullanılıyor.

Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerindeki siyasi ve kültürel hayatını anlamak için önemli bir yapı olan Yıldız Sarayı, döneme ait önemli bir tarihi ve kültürel miras olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.