Bu ağaca eş aranıyor!

Yayın Tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 11:37:00

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 11:37:00

Bilim adamları dünyada tek başına yaşayan Sikad ağacının erkek örneği için dişi bir ağaç arıyor. Bu arayışı drone ve yapay zeka ile yürütüyorlar. Tek başına olan Sikad ağacının eşi Güney Afrika'nın Ngoye Ormanı'nda aranmaya devam ediyor.

GUNES.COM

ABONE OL

Vahşi doğada bulunması zor olan Sikad ağacının dişi eşi aranırken bu arayışa yapay zeka da dahil oluyor. Peki Sikad ağacı neden bulunmakta zorluk yaşatıyor? İşte Sikad ağacının keşif hikayesi..

Hayatını botaniğe veren Medley Wood, 1895 yılında tek başına yaşayn bu bitkiyi Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal eyaletindeki Ngoye Orman Rezervi'nde bulmuştur.

Zaman bakımından en eski olan bu bitki tarihin en eski yıllarında, dinozorlar dünyada gezmeden önce ortaya çıktı.

"SİKADLARIN TANIMLANMASINA ODAKLANIYOR"

Bilim adamları ve araştırmacılar "Projemizin yapay zeka kullanma yaklaşımı, yukarıdan bakıldığında palmiye ağaçlarına benzeyen sikadların görsel olarak tanımlanmasına odaklanıyor" dedi.

GÖRÜNTÜ TANIMA ALGORİTMALARIMIZI EĞİTTİK"

Araştırmacılar başlangıçta bu bitkiyi palmiye ağacı olarak düşünse de olmadığı ortaya çıktı. "Başlangıçta, palmiye ağaçlarını saymak için palmiye yağı endüstrisinde rutin olarak kullanılan algılama modellerini benimsedik, ancak bunu özel bakış açımıza ve sikadların benzersiz şekline göre optimize etmek için kendi görüntü tanıma algoritmalarımızı eğittik" dedi.