Selçuk Bayraktar o anları paylaştı! Bayraktar KALKAN DİHA bir testi daha geçti

Yayın Tarihi: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 15:18:00

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 15:18:00

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar KALKAN DİHA, 40. uçuş testini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar KALKAN DİHA'nın uçuş testini başarıyla gerçekleştirdiği o heyecanlı anları paylaştı.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar KALKAN DİHA (Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı) testlerine hız kesmeden devam ediyor.

Keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek Bayraktar KALKAN DİHA, 40. uçuş testini başarıyla tamamladı.

SELÇUK BAYRAKTAR SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Dikey kalkış ve iniş yapabilen Bayraktar KALKAN DİHA, 40. uçuş testini başarıyla tamamladı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından Bayraktar KALKAN DİHA'nın uçuş testini gerçekleştirdiği anları paylaştı.

Bayraktar KALKAN DİHA, nisan ayında gerçekleştirilen test kapsamında 14 bin 500 feet irtifaya çıkarak 70 saatlik başarılı uçuş süresini geride bırakmıştı.

Testlerini başarıyla sürdüren KALKAN DİHA, Taktik İHA sınıfında bir hava aracı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

PİSTE İHTİYACI YOK

Gücünü 4 adet elektrikli motor ve 1 adet düşük tüketimli benzinli motordan alan Bayraktar KALKAN DİHA, elektrik motorlarıyla dikey kalkış yaptıktan sonra seyir uçuş moduna geçerek seyrini sadece benzin motoru ile gerçekleştiriyor.

Bayraktar KALKAN DİHA, 7 saatten fazla görev uçuşu icra edebiliyor.

Dikey kalkış ve iniş yapabilen milli DİHA, herhangi bir piste ihtiyaç duymadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda rahatlıkla görev uçuşları gerçekleştirebiliyor.